Největší zdravotní pojišťovna v Česku rozdává 2000 Kč. Přihlaste se o peníze, ať vám nepropadnou

před 2 měsíce 69

Situace na poli zdravotních pojišťoven v České republice je přeci jen trochu zvláštní. Ačkoliv jich tu máme celou řadu, reálně se jejich služby mezi sebou příliš neliší. V podstatě jsou všechny stejně nepříjemné v tom, kolik vám sráží ze mzdy nebo berou z podnikání. Tam žádné výhody získat nelze. Je to tedy spíše taková pseudo konkurence.

Dva tisíce jen tak

Z hlediska klientského by však bylo velmi nerozumné nepřihlásit se o veškeré výhody, které ta či ona pojišťovna nabízí. Některé se přeci jen vyznačují více proklientským přístupem než jiném, byť se to ve výsledku projeví třeba jen několika tisícikorunami, které lze od té či oné získat navíc.

Hodně se teď v tomto smyslu snaží největší pojišťovna v zemi, kterou je Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP). Ta dlouhou dobu na klienty spíše kašlala a spoléhala na to, že má největší klientský kmen. Ovšem když se lidé rozkoukali, začali ji opouštět, a tak přeci jen musela začít něco dělat.

Dobrou zprávou je, že pro rok 2024 navýšila příspěvek na fond prevence, přičemž nově lze čerpat peníze například na lyžařský výcvik pro děti. Ten činí 2000 Kč, což už jsou docela zajímavé peníze, obzvlášť když na ně má nárok opravdu každý a není to nijak podmíněno tím, že by ratolest musela být například ze znevýhodněné či finančně slabé rodiny.

Rozdává se hodně peněz

Příspěvek slouží k proplacení části nákladů na lyžařský výcvik organizovaný školou. Jediné, co je třeba předložit, je potvrzení o tom, že se dítě tohoto výcviku zúčastnilo. Lze to tedy udělat i zpětně, pokud už ho letos absolvovalo.

Vše je velmi jednoduché. Z webových stránek VZP si stačí stáhnout formulář potvrzující účast dítěte na organizovaném školním kurzu. Ten vyplníte a následně necháte ve škole potvrdit. Potom už stačí zaslat na adresu VZP, případně to poslat prostřednictvím klientského portálu.

Čtěte také: Češi začali brutálně kasírovat příspěvky na bydlení. Peníze se rozdávají ve velkém. Berte, dokud dávají

Nejde přitom pouze o lyžařské výcviky. Spoustu peněz lze čerpat i na další formy prevence. Právě tam totiž pojišťovna napřela velkou část prostředků určených pro proplácení nejrůznějších služeb. Je to pochopitelně logické. Pokud budou lidé tento program využívat, statisticky potom budou méně potřebovat mnohem dražší péči.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek