Nejvýdělečnějším fotbalovým koučem je Diego Simeone. V českém žebříčku vede trenér Slavie

před 1 měsíc 41

Ve fotbale jde o to hráče výhodně koupit, dostat do formy a prodat za balík peněz. Králem v této disciplíně je Diego Simeone. Současný kouč Atlética Madrid svým zaměstnavatelům napěchoval do kasy v přepočtu více než 29 miliard korun.

ČTĚTE TAKÉ: Rekordní trest pro fotbalového kouče Radu: Za rasismus nesmí osm měsíců na lavičku

Argentinec vedl během kariéry 6 klubů a celkem prodal 98 hráčů. Jeho největším nákupem byl Antoine Griezmann, který v roce 2019 přestoupil za 3 miliardy korun do Barcelony. S Atléticem Simeone dvakrát ovládl španělskou ligu, naposledy v roce 2021.

Druhý nejúspěšnější kouč možná leckoho překvapí. Jde o Portugalce Leonarda Jardima, který trénoval mimo jiné AS Monako. Prodejem 65 fotbalistů dosáhl příjmů 25,2 miliardy korun. Z nich vyčnívá transfer Kyliana Mbappého právě z Monaka do PSG za 4,5 miliardy korun. Třetí je podle webu Sportingpedia Pep Guardiola, který Barceloně, Bayernu a City prodejem 88 hráčů vydělal 25 miliard. Následují Carlo Ancelotti a slavný José Mourinho.

Českému žebříčku vládne v posledních letech pražská Slavia a její kouč Jindřich Trpišovský. Za Součka, Coufala, Baráka, Olayinku a další hráče přitekly do Edenu více než dvě miliardy korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrazivé záběry likvidačního faulu v extralize: Hnus, zuří Voráček. Hráči se porvali v tunelu

Přečtěte celý článek