Nepříjemný incident v letadle: Opilec močil do šálku, pak ho vylil na letušku. Dostal pokutu

před 3 týdny 29

Incident se sice odehrál loni v prosinci, zahraniční média o něm ale informovala až nyní. Tříhodinový let z novozélandského Aucklandu do australského Sydney byl zpožděný. Letadlo tedy muselo v cílové destinaci několik minut čekat, než mu bude přidělen terminál.

ČTĚTE TAKÉ: Tajemství WC v letadle: Jak fungují toalety ve výšce 12 kilometrů a může na vás něco spadnout?

„Slyšeli jsme ho, jak močí. Nebylo pochyb o tom, co je to za zvuk. S dcerou jsme se na sebe jen podívaly,“ popsala webu Stuff zážitek Holly, která letěla navštívit svoji sestru. Pak se vydala do zadní části letadla informovat letušku.

„On ale vstal, šel za námi a nesl ten kelímek. Asi ho chtěl vylít na záchod. Byl ale evidentně dost opilý a dobrou polovinu šálku vylil na letušku,“ uvedla Holly. Dodala, že poté ho posádka odtáhla stranou a letadlo nabralo další zpoždění. „Čekalo se na příjezd australské federální policie,“ doplnila.

Kompenzace se nedočkala, letecká společnost ji ale nabídla dárkový koš. „Chápu a naprosto akceptuji, že nemohou kontrolovat cestující, ale myslím, že si posádka měla všimnout, že pije,“ míní Holly. Jsou podle ní zodpovědní za své služby zákazníkům.

Web ABC News informoval, že 53letý muž, který incident způsobil, dostal u soudu v Sydney pokutu za urážlivé chování. Ta v přepočtu činila 9 205 korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Další nehoda Boeingu, stroj sjel v Houstonu z ranveje

Přečtěte celý článek