Nevlastní dceru nechali žít v boudě na zahradě. Soud poslal partnery z Klatovska za mříže

před 3 týdny 33

Do budovy klatovského okresního soudu v pondělí dorazila pouze obžalovaná Vladimíra V. Slova předsedy senátu ji podle slov jejího obhájce Jakuba Langera nepřekvapila. „My jsme svým způsobem rozsudek očekávali už od posledního hlavního líčení, když soud prvního stupně zamítl náš návrh na doplnění důkazů, z čehož bylo zřejmé, že bude vycházet z důkazů založených ve spise,“ uvedl pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Na mimozemského gurua má vazby severočeská starostka. Vůdce sekty vyzýval ženy i k incestu

Obžalovaná se pro CNN Prima NEWS vyjádřit odmítla. Ani partner se štábem nekomunikoval. V minulosti však celou věc oba popsali následovně: „Co se týče týrání, tak je to výmysl jedné strany. Byla hodně samotářská, samostatná. Dokonce si právě vymyslela i bydlení mimo nás,“ řekl obžalovaný.

Dívka žila v dřevěné roubence na zahradě. Do domu, kde byl zbytek rodiny, se chodila jen najíst a také na toaletu, všech se prý stranila. „Terezka se mnou nikdy nechtěla vycházet, protože ji její biologická matka naočkovala, že budu vždy jen macecha,“ uvedla dříve pro CNN Prima NEWS obžalovaná.

Matka dívky po rozchodu s obžalovaným Jaroslavem V. o svou dceru kvůli psychickým potížím nedokázala pečovat, a tak ji v jejích šesti letech dostal do péče otčím. Ve vesnickém stavení v obci na Klatovsku žila společně s ním, jeho novou partnerkou a svou mladší sestrou. Místní pro CNN Prima NEWS v minulosti řekli, že šlo o slušnou rodinu, a k dívce se partneři vždy chovali hezky.

Podle předsedy senátu byl ale opak pravdou. „Neposkytovali jí dostatečné ošacení, špinavé prádlo si musela prát ručně sama. Tedy týrali osobu, která byla v jejich péči a výchově a způsobili tak tímto jejich činem těžkou újmu na zdraví,“ zaznělo v soudní síni.

Partneři teď čekají na  písemné vyhotovení rozsudku, pak se dvojice s největší pravděpodobností odvolá a věc bude nově posuzovat krajský soud v Plzni.

Přečtěte celý článek