Nevstaneš? Dostaneš ránu! Hodinky Alarmshock uštědří elektrický šok, když se vám ráno nechce z postele

před 3 týdny 43

Pokud máte s probouzením na konkrétní čas problémy, možná jsme pro vás našli řešení v podobě hodinek Alarmshock, které úspěšně sbírají finance na crowdfundingovém webu Kickstarter.

V současnosti, více než tři týdny před koncem kampaně, se podařilo vybrat 17 tisíc amerických dolarů (v přepočtu přes 385 tisíc korun), což je trojnásobek požadované sumy. Nutno dodat, že cílová částka nebyla vysoká – výrobce žádal o investici v celkové výši 5 052 dolarů (tj. cca 118 tisíc korun).

Nevstaneš? Dostaneš ránu!

Úvodní video nepůsobí nijak drastickým dojmem. Mladý muž si před usnutím připíná na zápěstí své ruky hodinky, přičemž zajímavý je zámek, který očividně nepůjde tak snadno rozepnout. Následně ho ráno zvukem a vibracemi probudí budík. Muž vstává, schází do přízemí svého domu, odemyká hodinky pomocí nabíjecí stanice a nechává je položené na ní.

Samotné video neukazuje, co by se stalo, kdyby se dotyčný včas nezvedl z postele a neodemkl řemínek pomocí nabíjecí stanice. Pouze titulkem sděluje, že okamžikem buzení začíná odpočet, po kterém bude následovat elektrický šok, pokud nebudou hodinky odemknuty.

Kampaň doprovází reklamní slogan „Neprobouzejte se, vstaňte!“ a slibuje notorickým přispávačům, že budou ohromeni. Celý proces sestává ze tří částí: před spaním je nutné hodinky navléknout na ruku a uzamknout. Po probuzení musí nositel vstát a odemknout je. Pokud tak učiní, vyhrává.

Klepněte pro větší obrázek Odemykací a nabíjecí stanice

„Chcete-li alarm deaktivovat a vyhnout se elektrickému šoku, vstaňte a dotkněte se dokovací stanice. Začněte svůj den vítězně s rychlým probuzením plným energie.“ popisuje výrobce poněkud neobvyklý produkt ve dvou větách. Důležité je, že budík nelze vypnout stiskem tlačítka ani klepnutím na obrazovku.

Do Česka jen oklikou

Uživatel si může na hodinkách nastavit požadovaný čas buzení, jakož i časový limit, který dostane na to, aby se dotkl hodinkami nabíjecí základny. Kromě toho lze také navolit sílu elektrického šoku – na výběr jsou tři možnosti: nízká, střední, nebo vysoká.

Hodinky mají vést k tomu, že jejich majitel nebude ztrácet čas otázkou, zda si má ještě přispat, nebo převalováním v posteli. Hrozba elektrickým šokem pomůže s rychlým vstáváním a startem do nového dne, což v konečném důsledku ušetří čas, který lze využít užitečnějším způsobem.

Pokud vás tento možná poněkud drsný způsob buzení zaujal natolik, že byste ho chtěli vyzkoušet sami na sobě, máte příležitost! Sadu sestávající z jednoho kusu hodinek a nabíjecí stanice lze na Kickstarteru pořídit za 77 britských liber, tedy v přepočtu aktuálním kursem asi 2 280 Kč.

Výrobce bohužel nezasílá na české adresy, nicméně pro objednání lze použít některou ze služeb nabízejících přeposlání přes německou adresu. V takovém případě je ale nutné počítat nejen s poštovným (v případě Německa ve výši 15 liber, tj. 440 Kč), ale i s poplatkem za zaslání.

Přečtěte celý článek