Neznámý agresor napadl v Kladně čtyři náhodně vybrané ženy. Policie se obává dalších útoků

před 1 týden 24

„Agresor nejprve každou ženu oslovil a poté je bezdůvodně napadl. Tahal je za vlasy a údery směřoval do oblasti hlavy a obličeje,“ sdělila policejní mluvčí Středočeského kraje Michaela Richterová.

ČTĚTE TAKÉ: Policie zadržela vězně, který uprchl z pracoviště v České Lípě. Na útěku kradl auta

Tři ženy napadl muž minulý víkend kolem půlnoci v ulicích Cyrila Boudy a Kleinerova. Čtvrtá žena se stala jeho obětí v neděli ráno v Holandské ulici. Od té doby je agresor v hledáčku policistů. „Měl mluvit česky bez cizího přízvuku a působil jako pod vlivem návykových látek,“ dodala Richterová.

Jedna z poškozených u výslechu policistům řekla, že muž kulhal a nápadně napadal na pravou nohu. Kromě agresora hledají policisté i další poškozené. Domnívají se, že jich bude daleko více. Stejně tak potřebují mluvit se svědky.

„Domněnka těch žen, že muž byl pod vlivem omamných látek, může být v současných podmínkách více pravděpodobná než myšlenka, že se jedná o nějakou sexuální úchylku,“ řekl k útokům psycholog Karel Humhal. Není podle něj vyloučené, že agresor může útok zopakovat. Kdy a kde k tomu dojde, není jasné. Hlavně mladé ženy by se proto měly mít na pozoru.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vzrušuje ho utrpení. Před soudem stojí muž, který v Plzni znásilnil a chtěl zavraždit dívku

Přečtěte celý článek