Niedermayer: Česko v manželství pro všechny zaspává. Můžete to změnit, vmetla mu Schillerová

před 2 měsíce 60

„Svět se strašně rychle posouvá, ale my zaspáváme. Máme pocit, že pro některé věci nemáme prostor. Vaše vláda v tomto neudělala vůbec nic,“ pronesl Niedermayer v souvislosti s tématem partnerství stejnopohlavních párů k názorové oponentce Schillerové.

ČTĚTE TAKÉ: Niedermayer chválil vládu za penzijní reformu. Falešná hra Jurečky mě štve, opáčila Schillerová

Ta odvětila, že u kormidla je aktuálně „jeho“ koalice. „Máte 108 ve Sněmovně. Mohli jste to prosadit mávnutím kouzelného proutku. My jsme ve svých názorech zůstali konzistentní,“ reagovala předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO.

Uvedla také, že schválení novely, která narovnává práva stejnopohlavních párů, zachránilo hnutí ANO. „Bez nás by ten zákon nebyl. Deset let se mluví o jeho posunu, ale bez našich hlasů by novela spadla pod stůl a nebylo by vůbec nic,“  doplnila.

Niedermayer by si však přál, aby došlo k úplnému narovnání práv. „Mrzí mě, že část lidí na to má negativní názor. Mrzí mě, že se to téma politizovalo. Klub ANO dosáhl politického vítězství, protože může říct, že o tom rozhodl,“ sdělil europoslanec.

„Doufám, že nebude trvat dalších 10 nebo 20 let, než se Sněmovna k tomuto problému vrátí. Je tady určitá část politického spektra, která jen tak tohle téma neopustí. Posun tady je, ale je to zklamání,“ dodal Niedermayer v Partii.

Přečtěte celý článek