Novinky v Androidu. Do Peněženky naskenujete kartu přes čárový kód nebo QR, a vyhledáte i vypnutý telefon

před 1 týden 35

Oživeno 25. dubna | Po sérii drobných updatů se v dubnu do Androidu konečně dostává větší porce novinek. Ty hlavní se týkají aplikace Peněženka Google. V telefonu dostane oznámení, pokud se s kartami uloženými v peněžence bude něco dít. Třeba dojde k jejich aktualizaci nebo bude připravena nová virtuální karta. Současně se objevuje nová funkce, která umožní skenovat karty s čárovými kódy nebo QR kódy a přidat je jako karty do aplikace Peněženka. V aplikaci proběhly opravy chyb a dodatečná optimalizace.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Do Pěněženky Google přidáte novou kartu ofocením čárového nebo QR kódu

Podržením prstu nad zástupcem Peněženky na domovské obrazovce vidíte uložené platební metody, na které můžete kliknutím hned přejít.

Do Androidu přibyla nová funkce, která vám umožní spojit se s vašimi kontakty hned po nastavení nového telefonu. Funkce Najdi moje zařízení dokáže najít i vypnutá zařízení, byť u nich bude záležet na tom, zda budou funkci podporovat výrobci konkrétních telefonů. V tuto chvíli je podporovaná pouze řada Pixel 8.

Klepněte pro větší obrázek
Dostupné platební metody v peněžence se ukáží při delším podržení prstu

Ve vybraných státech je možné přímo v nastavení telefonu vybrat tarif pro eSIM, Google dále vylepšil zabezpečení a ochranu při zobrazování webového obsahu v aplikacích. Google zpřehlednil instalační prostředí, když obdržíte výzvu ke stažení oficiálních aplikací a her na Google Play. 

Do Správce hesel Google můžete nově importovat hesla. Při přihlašování do her pomocí služeb Google Play uvidíte inovované uživatelské rozhraní. V neposlední řadě došlo na obecné opravy chyb, vylepšení stability telefonu a také optimalizaci jeho výkonu a konektivity.

Novinky v Androidu:

Google každý měsíc vydává aktualizace služeb Google Play, které se nezávisle na verzi operačního systému dostávají do všech smartphonů a tabletů s Androidem, popř. do zařízení s Wear OS a Chrome OS. Ve výchozím nastavení jsou tyto aktualizace automaticky povolené. V tomto článku mapujeme ty nejzajímavější novinky, které se týkají funkcí, kritických oprav, bezpečnosti, různých nástrojů, účtů, služeb pro vývojáře, propojených zařízení, her, placení, podpory a obchodu Google Play.

Přečtěte celý článek