Obrovská hrouda masa vyplavená z moře vyděsila lidi na pláži. Podivný nález ukazují záběry

před 3 týdny 29

Pobřežní stráž objevila v pátek na pláži Telok Melano zhruba dva metry dlouhý neidentifikovatelný kus hnijícího masa. Podobné hroudy masa vyplavené mořem na břeh se nazývají „globster“ a nejčastěji se jedná o pozůstatky rozkládající se velryby.

ČTĚTE TAKÉ: Limitovaná kolekce Gump od Super zoo pomůže opuštěným mazlíčkům

Může jít však také o zbytky mrtvého žraloka či obřího hlavonožce. Jediným spolehlivým způsobem, jak vyplavenou hroudu identifikovat, je však podle webu The Mirror test DNA.

Pobřežní stráž, která podle deníku Daily Mail záhadnou hmotu objevila, sdílela záběry hnědobílého globsteru na sociálních sítích. „Dne 5. dubna 2024 našel pobřežní záchranný tým kolem poledne na pláži Telok Melano tělo velryby, které uvízlo na mělčině,“ uvedla hlídka ve svém příspěvku.

Záběry vyvolaly na internetu šok. Někteří diváci byli zděšeni, zatímco jiní pociťovali lítost. „Chudák. Nešťastný, ale vzácný nález,“ komentoval objev jeden z diváků pod příspěvkem pobřežní stráže. Jiní považovali celou událost za strašidelnou.

Zdaleka nejde o první objev globsteru. Například v roce 2017 se z moře na Filipínách vynořil velký chlupatý mořský tvor. Dokonce vyvolal obavy, že jde o předzvěst blížící se přírodní katastrofy. K podobným incidentům opakovaně docházelo i v dřívějších letech.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útok medvěda na Slovensku skončil tragicky

Přečtěte celý článek