Okamžitě vyhoďte tohle maso z Alberta. Prodávalo se ve velkém, ale kdo si ho dá na talíř, ten to pořádně slízne

před 2 měsíce 76

Někteří zákazníci nám již do redakce píší, že se v českých supermarketech bojí nakupovat. Na nekvalitní potraviny už si zvykli, s tím se zřejmě nedá nic moc dělat, ovšem druhá věc jsou produkty, které jsou vyloženě závadné a po jejichž pozření se vám může něco opravdu nehezkého stát.

Hodně škodlivá potravina

Velmi nepříjemnou sérii v tomto duchu má v posledních týdnech a měsících obchodní řetězec Albert, kde zřejmě nějakým způsobem selhává kontrola kvality a jakosti. Do prodeje se tam tak dostává zboží, které tam v žádném případě nemá co dělat. Hodně práce s tím má teď Státní zemědělská a potravinářská inspekce, která v tomto řetězci pravidelně něco nachází.

A naposledy to bylo skutečně výživné. Nešlo totiž o nic jiného než o výskyt salmonely v mase, a to v takovém, které je velmi oblíbené. “Laboratorní rozbor potvrdil v uvedené šarži potraviny přítomnost patogenního serotypu bakterií Salmonella Anatum. Potravina je škodlivá pro zdraví. Inspektoři SZPI vzorek odebrali v provozovně společnosti Albert Česká republika, s.r.o,” uvedla SZPI ve své zprávě. Na podrobnosti se potom můžete podívat na oborovém webu Potraviny na pranýři.

SZPI potom veřejnost důrazně doporučuje, aby toto maso v žádném případě nekonzumovala. Pravdou je, že v obchodech už nějakou dobu není, ovšem zrovna v tomto případě šlo o zmražený produkt, který mnozí hodí rovnou na svůj mrazák a dají si ho někdy později.

Už si to tam srovnejte

Raději si tak obsah svého mrazáku zkontrolujte, a pokud tam najdete kachnu Valdor bez drobů, neprodleně se jí zbavte. Šarže výrobku zní L 210090103, přičemž země původu je Maďarsko. Právě odtud se v poslední době začaly do České republiky dostávat závadné potraviny, zejména pak masného typu. Je otázkou, odkud reálně pocházejí. Před pár měsíci byl v České republice velký problém s výskytem závadné drůbeže z Ukrajiny, která však byla přebalovaná na Slovensku.

Čtěte také: V Česku nečekaně skončil velký obchodní řetězec. Nikdo to nečekal, to je konec

Každopádně ale platí, že obchodní řetězce v České republice by už konečně měly začít brát svou roli ve společnosti vážně a snažit se prodávat nejen nezávadné, ale i kvalitní výrobky. Český spotřebitel na to má za ceny, které platí, jednoznačně právo.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek