ONLINE: Rusko v noci sestřelilo šest dronů. Ukrajinci se kromě letounů bránili i protiradarovým střelám

před 2 měsíce 88

Ruské jednotky protivzdušné obrany v noci na neděli zachytily šest bezpilotních letounů, které mířily na cíle v Rusku a Černém moři, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Ukrajinské síly sestřelily šestnáct z osmnácti bezpilotních letounů typu Shahed, které ruská armáda vypustila v noci na neděli, oznámilo podle serveru The Kyiv Independent letectvo. Informace obou válčících stran nelze nezávisle ověřit.

Sledujeme online Moskva/Kyjev 8:23 25. února 2024

Ukrajinský voják se připravuje na obsluhu dronu na frontové linii u města Avdijivka.

Ukrajinské síly sestřelily šestnáct z osmnácti bezpilotních letounů typu Shahed, oznámilo letectvo (ilustrační foto) | Foto: Inna Varenytsia | Zdroj: Reuters

Ruské ministerstvo uvedlo, že dva drony byly sestřeleny nad Belgorodskou oblastí a čtyři byly zneškodněny nad Černým mořem. Nebyly hlášeny žádné oběti ani škody, informuje server The Kyiv Independent.

Jaký bude třetí rok války na Ukrajině? Opotřebovávací boje a iniciativa na straně Rusů, shodují se experti

Číst článek

Rusko útok připsalo Ukrajině. Útoky ukrajinských dronů na cíle v Rusku a na okupovaném Krymu se v posledních měsících zvýšily, ačkoli Kyjev tyto zprávy komentuje jen zřídka.

Ocelárna v ruském Lipecku se údajně v sobotu stala terčem útoku ukrajinského dronu, který v objektu způsobil rozsáhlý požár. Ukrajinská vojenská rozvědka zprávy o své účasti nepotvrdila ani nevyvrátila.

Protiradarové střely

Ukrajinci zničili drony nad Poltavskou, Kyjevskou, Chmelnickou, Mykolajivskou, Kirovohradskou, Dněpropetrovskou, Záporožskou a Chersonskou oblastí.

Svět si připomíná dva roky války na Ukrajině. Do Kyjeva dorazili evropští politici

Číst článek

Podle ukrajinských Jižních obranných sil Rusko rovněž vypustilo dvě protiradarové střely Kh-31P z taktického letounu nad Černým mořem směrem k Oděské oblasti. Obě rakety byly zachyceny jednotkami protivzdušné obrany.

Gubernátor Dněpropetrovské oblasti Serhij Lysak v neděli ráno oznámil, že ruský dron zničil hospodářskou budovu v Nikopolské oblasti. Podle jeho slov nedošlo k žádným obětem.

Útoky dronů jsou na Ukrajině téměř na denním pořádku a zasahují různé regiony po celé zemi. Ukrajinské síly údajně sestřelily 23 z 31 ruských dronů vypuštěných v noci na 23. února.

job

Přečtěte celý článek