Ve Stavropolském kraji na jihozápadě Ruska se zřítil ruský strategický bombardér Tu-22M3, který se vracel na základnu po splnění bojového úkolu, informovalo v pátek podle agentury Interfax ruské ministerstvo obrany. Ke zničení letounu se hlásí ukrajinské letectvo, akci podle svého velitele Mykoly Oleščuka podniklo ve spolupráci s vojenskou rozvědkou HUR.

Sledujeme online Moskva 9:27 19. dubna 2024

Ruský strategický bombardér Tu-22M3

Ruský strategický bombardér Tu-22M3 | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

„Jednotky (ukrajinského) letectva ve spolupráci s vojenskou rozvědkou poprvé zničily strategický bombardér dlouhého doletu Tu-22M3, používaný jako nosič střel Ch-22, které ruští teroristé používají k útokům na ukrajinská města,“ uvedl Oleščuk.

Ruské ministerstvo obrany dříve uvedlo, že piloti bombardéru se katapultovali. „Tři členy posádky evakuoval pátrací a záchranný tým. Po jednom pilotovi se pátrá,“ upřesnil resort obrany.

Na palubě nadzvukového letounu podle Moskvy nebyla munice. Stroj spadl v opuštěné oblasti a na zemi nevznikly žádné škody, sdělilo ministerstvo obrany s tím, že letadlo se zřejmě zřítilo kvůli „technické závadě“.

pj, ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. Smlouvu s ďáblem jsme podepsali jen na 90 minut, ne na 120, litoval Šulc vyřazení z italskou Fiorentinou

  2. ONLINE: Technická závada, nebo sestřelení? Na jihozápadě Ruska se zřítil bombardér Tu-22M3

  3. Útok Izraele na Írán mohl být vykalkulovaný. Paradoxně může situaci uklidnit, říká expert Tureček

  4. Policie zahájila Speed Marathon. ‚Velké překročení rychlosti může vyjít až na 25 000,‘ říká Straka

  5. ‚Střelec je borec.‘ Stát chce snížit tresty za veřejné schvalování teroristických útoků, nyní hrozí až 15 let

  6. Izrael podle médií zaútočil na Írán malými drony. Zasáhl leteckou základnu u města Isfahán

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme