ONLINE: Ukrajina čelila v noci 24 dronovým útokům. V Oděse zasáhly infrastrukturu, nikdo nebyl zraněn

před 3 týdny 29

Rusko při nočních dronových útocích cílilo hlavně na kritickou infrastrukturu na jihu a východě Ukrajiny, uvedlo Ukrajinské letectvo na Telegramu. Bezpilotní letouny Šahíd létaly například z Ruskem okupovaného Krymu. V Oděse poškodily dopravní zařízení, nikdo ale podle správce Oděské oblasti nebyl zraněn, uvedla agentura Reuters.

Sledujeme online Kyjev 7:30 8. dubna 2024 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Íránský dron Šáhed-136

Rusko na Ukrajinu v noci útočilo íránskými drony Šahíd 136 (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

Ukrajinské letectvo zničilo 17 íránských dronů Šahíd nad Oděskou, Mykolajivskou, Kirovohradskou, Chmelnyckyjevskou a Žitomyrskou oblastí. Na Telegramu také v pondělí ráno uvedlo, že nad dnitrpetrovským regionem sestřelilo řízenou střelu Kh–59.

Rusové zaplatili Íráncům za drony tunami zlatých cihel, píše se v uniklých interních dokumentech

Číst článek

Správce oděské oblasti Oleh Kiper ve svém telegramovém kanálu sdělil, že přímo nad Oděsou byly zničeny čtyři útočná bezpilotní letadla. „Došlo k poškození logistického a dopravního zařízení. Čerpací stanici poškodily i trosky sestřeleného Šahídu. Lidé nebyli zraněni,“ píše Kiper.

Útoky byly vedeny z krymského mysu Chauda, z Kurské oblasti a z vojenské základny Jejsk v Krasnodarském kraji.

kma Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přečtěte celý článek