Osamělí senioři a lidi s handicapem se často cítí opuštěně a izolovaně. Navíc pro řadu z nich je těžké řešit životní situace, ob...

před 2 měsíce 51
Osamělí senioři a lidi s handicapem se často cítí opuštěně a izolovaně. Navíc pro řadu z nich je těžké řešit životní situace, obzvlášť ty, které nikdy předtím nezažili. Může to mít za následek enormní stres, deprese a odsunutí na okraj společnosti.

Je důležité mít místa, kde těmto lidem nejen pomůžou s konkrétními problémy, ale taky s úsměvem přivítají, nabídnou kávu a neformálně si s nimi popovídají. Středočeští zastupitelé proto v lednu schválili navýšení ročního příspěvku na provoz kontaktních center, která tyto služby nabízí. Pirátští zastupitelé (Piráti Středočeský kraj) to samozřejmě jednohlasně podpořili.

Středočeská kontaktní místa POSEZ fungují v Mladé Boleslavi, Benešově, Poděbradech, Novém Strašecí, Slaném, Říčanech a Berouně. Do budoucna podporujeme rozšíření těchto center i do dalších měst, jde totiž o jeden z nejfunkčnějších článků systému sociální pěče.

Přečtěte celý článek