Otřesný případ u soudu v Plzni: Muž měl znásilňovat pětiletou dívku, matka dlouho nic netušila

před 3 týdny 29

Začalo to nenápadně. Tomáš V. se nastěhoval ke své kamarádce, která v tu dobu měla zhruba dvouletou dceru, a pomáhal jí s ní. Dívenku bral na procházky a také se s ní měl koupat. Ničeho zvláštního si prý nevšimla až do doby, než objevila fotografie nahého dítěte v jeho mobilním telefonu.

ČTĚTE TAKÉ: Hádka kvůli válce skončila pobodáním dvou Ukrajinců. Domažlický soud poslal útočníka do vazby

„Dle obžaloby měl obžalovaný využívat situací, kdy byl o samotě s nezletilou poškozenou a nutit ji k pohlavnímu styku,“ sdělila mluvčí Krajského soudu v Plzni Jana Rubášová.

Obžalovaného muže, který je stíhán na svobodě, do budovy krajského soudu v Plzni doprovodil jeho advokát. Před soudem odmítl vypovídat, nicméně hlavní líčení doprovázely velké emoce – zejména když předseda senátu zpovídal otce a matku poškozené dívky.

Žena se neubránila slzám, dcerka se jí se vším svěřila minulý rok. Obžalovaný prý holčičce řekl, že vše musí zůstat jen mezi nimi. U její matky, která ho považovala za dobrého kamaráda, přitom bydlel, aniž by na chod domácnosti jakkoliv přispíval.

„Já toho člověka znala od prváku na škole, oni ho tam šikanovali,“ řekla matka holčičky.

„Ona mu hodně pomohla. Já jsem říkal, že je blbost mu pomáhat, že jí to nikdy nevrátí. Pak udělal tohle,“ sdělil otec holčičky.

Rubášová sdělila, že státní zástupce navrhl, aby v případě uznání viny byl obžalovanému uložen trest odnětí svobody v trvání sedmi let se zařazením do věznice s ostrahou.

„Nepotřebuji žádné odškodnění. Chci ale, aby šel do vězení. Jestli dostane podmínku, budeme se chtít odvolat,“ dodal otec.

Protože se jedná o zvlášť zranitelnou osobu, tedy dítě mladší 15 let, hrozí obžalovanému za znásilnění až desetiletý pobyt za mřížemi. Soudní líčení bude pokračovat v následujících dnech výpověďmi svědků a znalců.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nevlastní dceru nechali žít v boudě na zahradě. Soud poslal partnery z Klatovska za mříže

Přečtěte celý článek