Panelákem v Olomouci otřásl výbuch. Dva muži odpálili dveře od bytu, důvodem byl spor

před 1 týden 28

Výbuch otřásl panelovým domem uplynulou sobotu krátce po 05:00, policisté o incidentu informovali až v úterý. Podle zjištění policie položili dva muži před vstupní dveře do bytu předmět, který způsobil výbuch a poškození jak těchto dveří, tak skleněné výplně dveří oddělujících schodiště domu od chodby. Tlaková vlna způsobila, že se skleněné střepy rozlétly téměř přes všechna patra panelového domu, uvedla policejní mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Dvě matrace pro sedm lidí a špína. Chata, ve které žily na Českobudějovicku děti, budí hrůzu

Ze vstupních dveří do bytu, před kterými pyrotechniku s destrukčními účinky pachatelé položili, odlétly dřevěné části, které zranily devětapadesátiletého majitele bytu. Na místě ho ošetřila zdravotní záchranná služba.

Policistům se podařilo krátce po činu zadržet třiadvacetiletého a jednačtyřicetiletého muže. „Ve spolupráci s pyrotechniky na místě bylo zjištěno, že by se s největší pravděpodobností mělo jednat o pyrotechniku, která je prodejná pouze oprávněným osobám,“ doplnila mluvčí. Případ kriminalisté vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za který hrozí pachatelům až osm let vězení. Výše škody nebyla dosud vyčíslena.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Další tragédie u propasti Macocha. Skočil do ní dozorce věznice, před pádem se zastřelil

Přečtěte celý článek