Pastrňák dal gól, slaví ale Matthews. Golden Knights i díky Hertlovi vykradli Dallas

před 1 týden 23

 Reuters

Boston chtěl navázat na výhru 5:1 z prvního utkání série a do zápasu vstoupil dobře. V první třetině dal dvě branky a po dvaceti minutách tak vedl 2:1. Na přesilovkovou trefu Morgana Geekieho odpověděl hostující Max Domi, osm sekund před sirénou ale vrátil domácím vedení Pastrňák.

Český kanonýr využil skvělé orientace Pavla Zachy, jenž ho z otočky našel nikým nehlídaného mezi kruhy, a z ideální pozice dal svůj 36. gól ve vyřazovacích bojích NHL. Jeho trefa však Bostonu k výhře nepomohla. V závěru druhé třetiny srovnal John Tavares a v 53. minutě otevřel svůj střelecký účet v play off nejlepší kanonýr základní části Auston Matthews.

Vítězný vstup do play off mají za sebou hokejisté Vegas, kteří i díky Hertlově brance z 18. minuty porazili Dallas 4:3. Český centr se v přesilové hře prosadil ze svého stanoviště před brankou a zvýšil na 3:1 pro Golden Knights.

Hosté na ledě Dallasu vytěžili z minima maximum. Na čtyři branky jim stačilo pouhých 15 střel a za obhajobou Stanley Cupu tak vykročili vítězstvím hlavně díky skvělé produktivitě.

1. kolo play off NHL:

Východní konference - 2. zápasy:

Boston - Toronto 2:3 (stav série 1:1), Carolina - New York Islanders 5:3 (stav série 2:0).

Západní konference - 1. zápasy:

Dallas - Vegas 3:4 (stav série 0:1), Zápas Edmonton - Los Angeles se ještě hraje.

Přečtěte celý článek