Pastrňák dovedl Boston k dalšímu triumfu, byl zvolen první hvězdou zápasu

před 3 týdny 33

 Reuters

Boston vedl už v jedenácté minutě 3:0. Skóre otevřel Brad Marchand svým čtyřstým gólem v NHL a další dvě branky padly po akcích českých hráčů. Po Zachově přihrávce zvýšil Pastrňák, který si vybruslil z rohu kluziště a poslal puk pod horní tyč. Při třetím gólu uvolnil havířovský rodák přihrávkou z pravého kruhu do levého Dantona Heinena, který pohotovou střelou zvýšil. Druhou asistenci si připsal Zacha, který bodoval v pátém utkání v řadě (2+6).

Útočník Caroliny Jake Guentzel ve 36. minutě snížil, ale domácí zápas víc nezdramatizovali. Neprosadil se ani Martin Nečas, který vyslal v utkání tři střely na branku. Výhru Bostonu zpečetil Hampus Lindholm při hře Hurricanes bez gólmana.

Jiříček nastupoval v NHL do začátku ledna pravidelně a nasbíral v 36 zápasech devět bodů (1+8), než jej Columbus poslal na farmu do Clevelandu. K návratu mu pomohl i nejistý stav Adama Boqvista. Dvacetiletý obránce strávil na ledě skoro třináct minut, během kterých jednou vystřelil a jednu střelu zblokoval. Blue Jackets v úvodní třetině dvakrát smazali jednogólové manko a o výhře Islanders rozhodl ve 44. minutě Noah Dobson.

Výsledky NHL:

Montreal - Tampa Bay 4:7, Ottawa - Florida 0:6, Washington - Pittsburgh 1:4, Carolina - Boston 1:4, Nashville - St. Louis 6:3, Minnesota - Colorado 2:5, Winnipeg - Calgary 5:2, Columbus - NY Islanders 2:4. Utkání San Jose - Los Angeles se ještě hraje.

Přečtěte celý článek