Pastrňák hodně v minusu. Rangers kanonýra uhlídali, Boston ve šlágru padl

před 1 měsíc 45

 Reuters

Zápas v Bostonu si podmanil Artěmij Panarin, který vstřelil hattrick. Ruský útočník otočil v prostřední třetině skóre z 0:1 na 2:1 a v závěru zpečetil gólem do prázdné branky výhru Rangers.

Pastrňák, který skóroval v minulém utkání třikrát, si připsal stejně jako jeho krajan Pavel Zacha tři záporné body za účast na ledě při inkasovaných brankách.

Lukáš Dostál vychytal v NHL poprvé čisté konto. Český gólman zneškodnil 29 střel Chicaga při výhře Anaheimu 4:0 a byl zvolen první hvězdou zápasu.

Třiadvacetiletý brankář, který nastupuje v soutěži třetí sezonu, si připsal nulu ve svém 58. utkání v NHL. Na český omaskovaný souboj nedošlo, Petr Mrázek zůstal na střídačce.

Dostál měl nejvíce práce v úvodní třetině, ve které zastavil třináct pokusů Chicaga. Nevyzrál na něj za stavu 0:0 ani hvězdný útočník Connor Bedard, který se obtočil kolem branky, ale puk za záda českého gólmana nepropasíroval.

Brněnský rodák podržel tým i ve 36. minutě, ve které se před ním objevil osamocený Philipp Kurashev, a šanci zmařil pravým betonem.

Anaheim i díky Dostálovu výkonu ukončil sérii sedmi porážek. O výhře rozhodl ve druhé třetině, kterou ovládl s přispěním dvou gólů Alexe Killorna 3:0. 

Dostálova role v týmu roste. Zasáhl v sezoně už do 35 zápasů, které odchytal s úspěšností zákroků 90,1 procenta.

Ottawě nestačil gól Dominika Kubalíka a podlehla St. Louis 2:5. Český útočník, který vyšel v předchozích šesti zápasech bodově naprázdno, snížil na začátku třetí třetiny svou jedenáctou trefou sezony na 2:3, když v přesilové hře dorazil u pravé tyčky puk do odkryté branky.

Více Ottawě nedovolil Joel Hofer, který kryl 37 střel a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Dva góly vítězů dal Jake Neighbours.

Carolina zdolala i díky jedné asistenci Martina Nečase na svém ledě Philadelphii 3:2 v prodloužení. Po akci českého útočníka padl úvodní gól zápasu, když vedl puk po pravé straně při přečíslení tři na dva, přihrál do druhé vlny Jordanu Martinookovi, který z mezikruží otevřel skóre.

Carolina v utkání dvakrát ztratila jednogólový náskok, ale brankou Setha Jarvise získala v prodloužení druhý bod.

Výsledky NHL:

Boston - NY Rangers 2:5, Ottawa - St. Louis 2:5, Detroit - NY Islanders 6:3, Florida - Nashville 0:3, New Jersey - Winnipeg 4:1, San Jose - Tampa Bay 1:4, Edmonton - Buffalo 8:3, Vancouver - Montreal 4:1, Carolina - Philadelphia 3:2 v prodl., Anaheim - Chicago 4:0, Vegas - Seattle 3:1.

Přečtěte celý článek