Pekařskou soutěž ovládly talentované studentky. Ta nejlepší je z Budějovic

před 4 týdny 37

Komerční sdělení

Komerční sdělení

V březnu proběhla v Litomyšli tradiční soutěž Pekař roku v kategorii junior. Zúčastnilo se jí deset nejlepších studentů, respektive studentek z potravinářských škol a učilišť z celého Česka. Titul si nakonec odnesla Natálie Kerschaglová z Českých Budějovic. Klání podpořil již pošesté v řadě Albert, který dlouhodobě podporuje učňovské školství a rozvoj pekařského řemesla.

Vítězkou soutěže Pekař roku v kategorii junior se stala Natálie Kerschaglová ze Střední školy obchodní v Českých Budějovicích. | Foto: Se svolením společnosti Albert

Soutěžící studenti se utkali v disciplínách přípravy jemného pečiva a koláčů, pečení běžného rohlíku a v neposlední řadě pšenično-žitného chleba.

Odborná porota hodnotila dovednosti, zručnost, nápaditost a originalitu zpracování soutěžních pekařských výrobků.

Vítězkou se stala Natálie Kerschaglová ze Střední školy obchodní v Českých Budějovicích.

Druhé místo obsadila Tereza Kořenková z Ostravy Poruby a na třetím místě skončila Kateřina Podolská z Brna.

Podpora pekařského řemesla má smysl

Soutěž Pekař roku junior se letos konala již pošestadvacáté a proběhla tradičně pod záštitou Svazu pekařů a cukrářů v ČR.

„Cílem naší juniorské soutěže je podpora mladých talentů a pekařského oboru jako takového. Velmi nás těší, že již 26. rokem můžeme tuto pro studenty pořádat, motivovat je v jejich práci a zprostředkovat jim setkání s odborníky z našeho oboru,“ řekl Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.

Soutěž mladých talentovaných pekařů podporuje už šest let Albert, který dlouhodobě spolupracuje také se samotnými odbornými školami, a to jak ve výuce, tak i v praxi.

„Podpora pekařského řemesla je pro nás důležitá a jsme rádi, že takto můžeme přispívat k zachování tradice. V Albertu nabízíme výrobky od desítek menších i větších pekáren, a ve velkých obchodech máme dokonce vlastní pekárenskou výrobu,“ popsala Eva Mušinská, která má v Albertu na starosti spolupráci s odbornými školami.

Přečtěte celý článek