Petr Pavel dokázal, že není prezidentem všech občanů, nýbrž disciplinovaným vykonavatelem politiky vládní pětikoalice, která slo...

před 1 měsíc 62
Petr Pavel dokázal, že není prezidentem všech občanů, nýbrž disciplinovaným vykonavatelem politiky vládní pětikoalice, která slouží zejména cizím zájmům.

V těchto dnech uplynul rok od inaugurace prezidenta republiky Petra Pavla. Ten během tohoto období prokázal, že není prezidentem všech občanů, ale spíše disciplinovaným vykonavatelem politiky vládní pětikoalice, která slouží zejména cizím zájmům. Ve všech zásadních otázkách vládě vyhověl a svým podpisem aktivně podpořil tři nejhorší a nejasociálnější zákony loňského roku - brutální snížení mimořádné valorizace důchodů, trvalé snížení řádných valorizací důchodů a zhoršení podmínek předčasných starobních důchodů a tzv. vládní „konsolidační balíček“, který všem českým občanům a firmám zvýšil všechny daně a povinné odvody. V zahraniční politice Petr Pavel nevystupuje jako prezident suverénního státu, protože opakovaně vyzývá k nahrazení české koruny eurem a vyzývá i ke zrušení práva veta členských států při hlasování v Evropské radě a dalších orgánech EU. Za velmi nebezpečné považujeme i jeho vyjednávání s Lichtenštejny, kteří usilují o znovuzískání někdejších obrovských majetků v ČR zabavených na základě Benešových dekretů. Prezident rovněž za celý první rok ve funkci nejednal s hnutím SPD, přestože nás volilo více než půl milionu českých občanů. Svojí činností dokazuje, že mu na rozdíl od předchozích dvou prezidentů zcela chybí politická zkušenost. Jeho poslední aktivity v zahraniční politice, např. shánění munice pro Ukrajinu a iniciování debat o vyslání českých vojáků na Ukrajinu, budí naše oprávněné obavy ze zavlečení naší země do vleklého a ničivého konfliktu. Od prezidenta republiky bychom naopak očekávali iniciativu směřující k zastavení bojů a k mírovému jednání.

Přečtěte celý článek