Pobodání věřících u Sydney: Mohlo jít o terorismus, tvrdí policie. Teenager zřejmě útočil sám

před 2 týdny 30

Na předměstí ve Wakeley asi 30 kilometrů západně od centra Sydney 15letý útočník pobodal čtyři osoby včetně biskupa z Asyrské církve. Nikdo ze čtyř zraněných není v ohrožení života, píše The Sydney Morning Herald. Policie útočníka zadržela a pro jeho vlastní bezpečí ho držela v kostele, neboť v okolí se shromáždil dav, který házel po policii kamení a žádal vydání útočníka.

Na videu, které pořídil očitý svědek, je slyšet, jak útočník arabsky říká: „Kdyby neuráželi mého proroka, nepřišel bych sem. Kdyby se nepletli do mého náboženství, nepřišel bych sem.“

ČTĚTE TAKÉ: Další masakr v Sydney: Útočník vtrhl do kostela, pobodal kněze i několik věřících

Policie útočníka již dříve znala, nevedla ho však na seznamu osob podezřelých z terorismu, uvedla Webbová. Čin byl podle ní promyšlený, neboť útočník se vybavil nožem a cestoval do kostela, který je poměrně daleko od místa jeho bydliště.

Výtržníky komisařka varovala, že jejich jednáním se bude policie rovněž zabývat a mohou v nadcházejících dnech očekávat návštěvu vyšetřovatelů. Při útoku rozlíceného davu byli zraněni nejméně dva policisté, uvádí ABC News.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hrůzný útok v Sydney. Zemřelo šest lidí, mezi pobodanými je i matka s malým dítětem

Přečtěte celý článek