Pod sukní řízek, můj tajný svět. Babišův výrok spustil lavinu vtipů, je i píseň

před 1 měsíc 37

Když si ve Vodňanské drůbeži dají nějaké zaměstnankyně řízek do kalhotek nebo do podprsenky, tak to je například práce toho policisty. Tak odbyl expremiér Andrej Babiš novinářský dotaz, zda může potvrdit, že holding Agrofert zaměstnává bývalé policisty. A na sociálních sítích se strhla lavina. Výrok se stal na internetu terčem vtipů. A dokonce i inspirací pro skládání písní.

Výrok Andreje Babiše o Agrofertu a policistech strhl lavinu vtipů. Podívejte se | Foto: reprofoto/Facebook -Pastoral Brothers

Na hudebním serveru Youtube je čtyři dny nahraná nová písnička od autorů BeatCrumbs Lab. Jmenuje se Pod sukní mám řízek – Babiš song. Hudebníci písničce oblékli swingový háv. „Pod sukní řízek mám, jen můj, zpívá si vesele a kráčí v rytmu kroků. Je to mé malé tajemství, co nosím si sebou, pod sukní kuřecí kousek, vždycky při těle,“ zní jedna ze slok písně. Skladba reaguje na nedávný výrok Andreje Babiše o kontrolách zaměstnankyň v jedné z firem holdingu Agrofert.

Pod sukní mám řízek – Babiš song:

Na jím zmíněnou figuru pátravého policisty v písni také dojde, o několik slok dál. „Pod sukní řízek mám, jen můj, zpívá si nervózně a srdce jí buší. Snad mi věří, že nic není, co by měl vidět, pod sukní kuřecí řízek, můj malý tajný svět,“ doplňují hudebníci.

Téma se stalo vděčným námětem také pro různé fotokoláže. Například módního katalogu spodního prádla, kde se vedle střihů kalhotek jako jsou klasiky, tanga nebo bikiny objevují také babišky. Jejich povinnou výbavou jsou dvě kapsičky v oblasti boků, kam se dá zastrčit právě smažený kus masa. Kuřecí řízky nově podle některých grafiků skvěle ladí s pohádkou o Červené Karkulce.

Sledujte debaty Deníku s Andrejem Babišem:

Poslanec a šéf hnutí ANO Andrej Babiš

V Kremlu byli Nečas a Kalousek, já byl v CIA, řekl Andrej Babiš

„Řízková aféra“ zaujala i youtuberské duo farářů Českobratrské církve evangelické Pastoral Brothers. „Lidé si od počátku vykládali Bibli tak nějak po svém,“ okomentovali Jakub Helebrant a Karel Müller svou koláž, kde předseda hnutí ANO pochopí přikázání „nepokradeš“ jako vybídnutí k sundání kalhotek.

Andrej Babiš výrok o tom, že ve Vodňanské drůbeži probíhají kontroly oblečení, pronesl na tiskové konferenci v odpovědi na dotaz serveru Aktuálně.cz. Novinář se ptal, zda skutečně Agrofert zaměstnává bývalé policisty, kteří vypracovávají složky s kompromitujícími materiály na Babišovi politické odpůrce. „Možná je tam jeden policista, který má za úkol hlídat nepoctivé zaměstnance. Jinak tam nikdo takový není. Je to lež a nesmysl,“ zmínil v odpovědi kromě věty o řízcích Babiš.

Jeho prohlášení o kontrolách pronášení masa vzbudilo kromě vlny internetových vtipů také odpor řady politiků i veřejnosti. Koncern Agrofert později v reakcích na svých sociálních sítích oznámil, že slova pronesl předseda hnutí ANO v nadsázce. A odmítl, že by se se zaměstnanci špatně zacházelo. „Rozumíme, že v rámci vzrušené debaty může člověk plácnout různé nesmysly, ale nešiřte prosím lži. Všechny naše podniky dodržují zákoník práce a ctí práva zaměstnanců. Zpracovatelé masa jsou pod neustálým hygienickým a veterinárním dohledem. Ve většině krajů máme nadprůměrné mzdy,“ vzkázal Agrofert diskutujícím, mezi nimi mimo jiné i bývalé kandidátce na prezidentku a současné kandidátce do Evropského parlamentu Danuši Nerudové.

Přečtěte celý článek