Pokud nás prezident Petr Pavel k jednání o důchodech vyzve, jsme připraveni se s našimi odborníky tohoto jednání zúčastnit a bud...

před 1 měsíc 36
Pokud nás prezident Petr Pavel k jednání o důchodech vyzve, jsme připraveni se s našimi odborníky tohoto jednání zúčastnit a budeme hájit práva důchodců proti Fialově vládě.

Prezident Petr Pavel chce svolat jednání s opozicí o důchodové reformě. Při dosavadních jednáních s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) zástupci hnutí SPD předložili několik konkrétních návrhů k důchodové reformě. Odmítáme pro důchodce nepříznivé parametrické změny, a naopak předkládáme návrhy směřující k tomu, aby byl důchodový systém dlouhodobě udržitelný a aby důchody byly důstojnou odměnou za celoživotní práci. Odmítáme zvyšování věku dosažení nároku na starobní důchod nad 65 let. Důstojné důchody jsou pro nás prioritou, na rozdíl od nesmyslného nákupu amerických stíhaček F-35, rostoucí byrokracie anebo podpory války na Ukrajině. Pokud nás prezident Petr Pavel k jednání o důchodech vyzve, jsme připraveni se s našimi odborníky tohoto jednání zúčastnit.

Přečtěte celý článek