Poslankyně ANO Pokorná Jermanová dosáhla slabomyslností svých útoků dalšího dna

před 3 týdny 30

NÁZOR / Hnutí ANO oslňuje politickou reklamou intelektuálních kvalit Troškových filmů, takzvaných „lidových řachand“. Sociální sítě hnutí překypují infantilitou. Facebookové výstupy Andreje Babiše v plavkách či TikTokové tanečky Aleny Schillerové daly českému politickému marketingu novou kvalitu. Nyní začala na Facebooku intelektuálně zářit i poslankyně ANO Jaroslava Pokorná Jermanová.

Orientace na nepříliš inteligentního voliče je pro ANO dobrou strategií, hloupých je v každé společnosti hodně. A politici hnutí se předhánějí v tom, kdo tento typ reklamy dotáhne nejdál.

Hloupě, ale po našem

Na FB stránce „Jaroslava Pokorná Jermanová“ se dočteme: „Lidé, kteří spravují tuhle stránku, a primární země/regiony lidí, kteří tuto stránku spravují, jsou: Czech Republic (8), Slovakia (1).“ Takže těžko říct, kdo z těch devíti lidí ve skutečnosti napsal tu hloupoučkou hru na anketu, co se na stránce paní poslankyně za ANO objevila. Každopádně tam můžeme vidět fotografii Danuše Nerudové, u které je v obrázku napsáno: „O co si podle Vás řekla neúspěšná prezidentská kandidátka Danuše Nerudová za podporu Petra Pavla? Smajlík – o kytku růží. Palec nahoru – o trafiku v podobě eurokomisařky. Cokoliv jiného mi napište do komentářů.“ 

A někdo z té devítky správců stránky, kdo tu fotku publikoval, k ní dopsal: „Máme tady anketu. Hlasujte, sdílejte. Zajímá mě váš názor.“ Je to humor level třetí třída základní školy, ale je vidět, že autor té prudce inteligentní a třeskutě vtipné „ankety“ trefil vkus voličů ANO perfektně. V diskusi se fanoušci vyjadřují jednoznačně:

Miloslava Draslikova: „Nikdy toto nevolit!!

Marie Winterová: „Určitě o luxusní trafiku, ta jde jen po penězích a nic neděláni

Přední fanoušek Zdenka Kukacova: „Zdravím paní Jaruško, tak jejich paní DANUSHE bere vše z čeho bude mít peníze. Je jí jedno jestli bude v EU nebo uklízečka na hradě. To je takový splachovací člověk. Nevím, co by chtěla v EU dělat. NEVOLIT.

Přední fanoušek Ilča Zahálková: „O pořádný koryto, to dá rozum.

Leoo Koudelka: „Taková ostuda tak nepřipravena kandidátka až běda..mafiánský sran (to asi má být vtipné pojmenování strany STAN, pozn. red.) a jejich sponzoři.. Kdy se to vše prošetří.

I když paní poslankyně vyhověla vkusu svých voličů, pohledem zvnějšku je její „anketa“ opravdu dojemně hloupá. Obzvláště když si uvědomíme, kdo je paní Jaroslava Pokorná Jermanová a kdo je paní Danuše Nerudová.

Souboj

Paní Jaroslava Pokorná Jermanová podle wiki pracovala v několika komerčních firmách jako samostatná referentka, jako personalistka či jako asistentka ředitele. V letech 2007 až 2008 působila jako samostatná referentka v rámci Regionálního operačního programu Střední Čechy. Od roku 2009 se živila jako manažerka maloobchodní sítě prodejen s nábytkem. V krajských volbách 2004 byla zvolena za ODS zastupitelkou Středočeského kraje. V roce 2011 ukončila své členství v ODS a o rok později vstoupila do hnutí ANO 2011, kde se v roce 2013 stala předsedkyní Krajské organizace pro Středočeský kraj. Ve volbách do Poslanecké sněmovny PČR v roce 2013 pak kandidovala za hnutí ANO 2011 jako lídryně ve Středočeském kraji a byla zvolena. Od té doby je ve vysoké politice, nyní jako poslankyně za ANO.

Paní Danuše Nerudová – podle té stejné wiki – od září 2007 působila jako vedoucí Ústavu účetnictví a daní PEF Mendelovy univerzity v Brně. V letech 2009 až 2014 byla proděkankou fakulty a prorektorkou univerzity. Ve své vědecké práci se specializuje na problematiku daní a jejich harmonizaci s Evropskou unií. V říjnu 2017 byla Akademickým senátem Mendelovy univerzity zvolena kandidátkou na funkci rektorky, v lednu 2018 byla rektorkou jmenována (ve funkci do ledna 2022). V říjnu 2023 rezignovala na post vedoucí Ústavu účetnictví a daní. Důvodem byl nesouhlas se směřováním fakulty a kandidatura do Evropského parlamentu za hnutí STAN. Na univerzitě zůstává ve funkci profesorky.

Takže při úvahách o tom, kdo je, či není úspěšný či kompetentní do správy země či EU, a pro koho byl postup do politických funkcí zásadní změnou v kariéře, trafikou, by měla paní Pokorná Jermanová a její fanoušci hlasitě mlčet. Manažerka prodejen nábytku versus rektorka významné univerzity – to je velmi nerovný souboj. Ovšem v neprospěch paní Pokorné Jermanové – při vší úctě k maloobchodnímu prodeji nábytku i funkci asistentky ředitele komerční firmy.

Noblesa dle anonistů

Zajímavou lekci mentálního obzoru významné funkcionářky ANO dává kromě její velmi vtipné ankety i průběh rozhovoru na FB zdi paní Jermanové. Přední fanoušek Vlastimil Veverka píše pod „anketu“: „Jasně, že o trafiku. Je to stejný prodejný zmetek jako ten lampasák. Je hrůza jaké politiky se petis**cka snaží protlačit do všech koryt!!!! Takový marasmus tu ještě nikdy nebyl.“ (v originále nevytečkováno, pozn. red.)

Jaroslava Pokorná Jermanová: „Vlastimil Veverka Vlastimile, moc prosím, slušně.

Přední fanoušek Vlastimil Veverka: „Milá Jaroslavo, sama víte, že především by se měla ta tlupa chovat slušně a pak příklady táhnou.

Kateřina Jandová k Jaroslavě Pokorné Jermanové: „Vy, která nazýváte pětikoalici „pětislepenec“ vyzýváte ke slušnosti? No to je opravdu vtipné.

Jaroslava Pokorná Jermanová: „Kateřino Jandová, co je na tom neslušného?

Kateřina Jandová: „Je to úmyslně hanlivé označení. Já myslím, že tomu rozumíte dost dobře.

Jaroslava Pokorná Jermanová: „No to není, vychází to z reality, ať se vám to líbí, nebo ne.

Kateřina Jandová: „Vy jste asi opravdu nechodila do hodin českého jazyka.

Jak obsah, tak noblesa projevů paní poslankyně jasně ukazuje, na koho ANO míří. Ale až volby ukážou, zda v naší zemi hloupí převažují, nebo zda u většiny občanů a voličů zůstala zachována schopnost myšlení. Pokud ne, bude příští vládu sestavovat hnutí ANO.

Přečtěte celý článek