Přátelé Josefa Laufera se zlobí na jeho dceru Ester. Odmítala nás za ním pustit, tvrdí

před 1 týden 27

Josef Laufer byl díky své dobrosrdečné, pohodové povaze v šoubyznysu mezi kolegy velmi oblíbený a měl řadu přátel. Poté, co se po plánované operaci srdeční chlopně, kterou považoval za banální zákrok, neprobral a čtyři roky ležel v kómatu, spousta z nich kontaktovala jeho dceru Ester s prosbou, zda by ho mohli navštívit. Ta ale nikoho za svým otcem nepustila a odmítala i sdělit, kde leží.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Čtyři roky v umělém spánku. Josef Laufer měl otevřené oči, sestry s ním rehabilitovaly

Například zpěvačku Vlastu Kahovcovou, která se díky Lauferovi stala vokalistkou Karla Gotta, mrzí, že se s ním nestačila rozloučit. Doufala, že by třeba mohl zareagovat na její hlas. Dcera Ester ji však sdělila, že si nepřeje, aby ho kdokoliv navštěvoval. „Je mi to líto, Pepík měl spoustu přátel, miloval společnost, je smutné, že umíral sám. Mám na něj jen ty nejkrásnější vzpomínky,“ uvedla zpěvačka pro CNN Prima NEWS. A nebyla jediná. S žádostí o návštěvu neuspěl ani producent Oldřich Lichtenberg, který vyjádřil lítost nad tím, že k Josefu Lauferovi nebyl povolen přístup, přestože nebyl na přístrojích.

Nejbližší přátelé neměli zprávy

Zprávy o Lauferově zdravotnímu stavu neměl ani hudebník Zdeněk Hrubý, který s ním byl do poslední chvíle v úzkém kontaktu. Připravovali spolu rodinný muzikál Ostrov pokladů. „Před tím zákrokem, který považoval za banální, jsme spolu ve studiu trávili celé dny. V neděli, když jsme finišovali, mi řekl, že v pondělí jde na zákrok, v úterý mi zavolá a doděláme to. Bohužel ve čtvrtek mi pak volali a sdělili, co se stalo. Od té doby jsem o něm neměl vůbec žádné zprávy,“ zmínil hudebník pro CNN Prima NEWS. Finální podobu díla a uvedení muzikálu už Josef Laufer nezažil.

Den před zákrokem vtipkoval

Herec Jan Kuželka, který se s Josefem Lauferem potkal při natáčení několika filmů a působil s ním ve stejném divadle, má na něj nezapomenutelné vzpomínky. „Potkali jsme se na ulici pouhý den před tím jeho zákrokem. Vůbec mi nenapadlo, že se vidíme naposledy. Byl úplně v pohodě, vtipkoval, zasmáli jsme se. Chodívali jsme spolu často na pivo, dost jsme toho spolu zažili. Že ho v nemocnici nikdo nemohl navštěvovat, bych dceři Ester nezazlíval. Co vím, tak ten zákaz návštěv vzešel spíš od doktorů, kteří se obávali, že by ho někdo něčím mohl nakazit. O tom, jak na tom Pepík je, jsme se samozřejmě v divadle zajímali, ale žádné zprávy jsme od ní neměli,“ prohlásil Jan Kuželka pro CNN Prima NEWS.

Přečtěte celý článek