Soudružko Konečná, Washington není Moskva. Šéfka komunistů si myslí, že naši vládu řídí z USA

před 1 týden 34

GLOSA / Není den, aby se Kateřina Konečná na sociálních sítích k něčemu nevyjadřovala. A tak se samozřejmě vrhla, jak se říká jako slepice po flusu, i na státní návštěvu premiéra Petra Fialy ve Washingtonu. Můžeme jen hádat nakolik jde jen o další předvolební představení pro její voliče a nakolik o závist, protože ví, že ona se opravdu nikdy s americkým prezidentem v Bílém domě nesetká.

Každá záminka je v této době Konečné dobrá, aby dala svým příznivcům najevo, že se za ně chce v Bruselu prát další roky proti nenáviděnému Bruselu. Že to je jaksi v rozporu? To ji ani v nejmenším nezajímá, stejně jako její voliče. Brusel je zlo, Brusel je synonymum strašáka, který chce našilidi ožebračit a do každého domu či bytu nastrčit alespoň jednoho migranta. Tak jednoduché to v podání soudružky Konečné je. Ostatně komunisté mají takový boj jaksi v genech, už Kléma se přece jezdil do Moskvy od sovětských mistrů učit, jak zakroutit krky demokracii.

„Tak stíhačky za stovky miliard nestačily…pan premiér Fiala dnes na koberečku za vyřazení americké společnosti Westinghouse z dostavby našich jaderných elektráren. A pro jistotu ještě na školeníčko u CIA nedivila bych se ani setkání s nějakými zbrojaři…,“ napsala Kateřina Konečná na svůj účet na sociální síti X. Podle ní přece premiér nemůže do USA, které je světovým lídrem, jet jako zástupce svrchovaného státu na rovnocennou návštěvu, on si tam určitě jede pro notičky. Konečná si zřejmě vzpomněla na to, jak její předchůdci jezdili do Sovětského svazu žmoulat čepici. Či jak se ještě v dobách před únorovým pučem československá delegace v Moskvě dozvěděla, že vlastně o žádný Marshallův plán nestojí. To ale žádné notičky či školeníčka, jak říká náčelnice komančů, nebyly, to byla přece vůle lidu.

Jen malá poznámka k letounům F-35, které rudou Kateřinu rozpalují ještě více doruda. Mohla by šéfová komunistů říci, na kolik vyšly tehdejší Československo sovětské stíhačky Mig, které jsme zkrátka museli po celou dobu jejich předlouhé vlády odebírat, protože se tak rozhodla Moskva?

„Je zajímavé, že Fiala mluvil o problémech celého světa (hlavně teda Ukrajiny), ale nezmínil problémy našich občanů a firem – třeba i kvůli drahým energiím, které jsou v USA několikanásobně levnější,“ pokračovala šéfka komunistů. Tady je načase položit otázku, zda je opravdu tak hloupá, či zda jde skutečně jen o předvolební mámení. Premiér suverénního státu má podle ní řešit potíže a problémy vlastních občanů s hlavou USA? Nespadla paní zatím ještě stále europoslankyně z jahody naznak?

Podle ní totiž „zájmy českých občanů (pokud o nich má vůbec premiér ponětí) v případě Fialy zůstaly na letišti v Praze…“ Na tuto invektivu se nedá napsat nic lepšího, než použít citát kolegů ze serveru Novinky.cz, kteří na ni zareagovali naprosto jasně: „My jsme na tom letišti byli a žádné odložené zájmy českých občanů jsme neviděli. Poprosíme 24. leteckou základnu Kbely: Mrkněte, prosím, do ztrát a nálezů, jestli tam pan Fiala něco nenechal?“

„Co si asi v USA řeknou po odjezdu české delegace? Tipla bych si, že to bude něco ve smyslu – odjela naše prodloužená ruka, naše beranidlo, naši užiteční (zbytek si doplňte sami)… P. S. Snad pan Biden měl světlejší chvilku a věděl alespoň to, že pan Fiala je ze střední Evropy,“ zakončila své duševní cvičení šéfka komančů.

Nechme stranou trapné kopnutí do prezidenta Bidena. Na to by se dalo reagovat třeba otázkou, jestli jí její oblíbenec již vysvětlil, zda „dokouřil pohanku“. Ale nebuďme příliš malicherní.

Celkově by se dal její tweet charakterizovat v několika větách. Jen naprostý hlupák si může myslet, že se k americkému prezidentovi jezdí buď žebrat o dary pro tuzemské firmy, či naopak pro jakési notičky, jak v čem poslušně postupovat. Doby, kdy vedení naší země poníženě klečelo v Kremlu, jsou už naštěstí dávno pryč. Byť na ně stále ještě na můj vkus příliš mnoho lidí vzpomíná s nostalgií.

Konečná vlastně není ničím jiným než pokračovatelkou dlouhé linie bolševických figurek, mezi nimiž zvláště vystupují vlastizrádci typu Gottwalda, Bilaka či Husáka. Jediný rozdíl je v tom, že ona chce být financována z Bruselu, proti kterému tak úpěnlivě a nesmiřitelně bojuje.

Přečtěte celý článek