Pardubice jsou krok od finále. Mocný finiš Litvínovu nestačil

před 2 týdny 26

 ČTK

Vítěznou branku Dynama vstřelili Lukáš Radil, jenž v čase 46:25 zvýšil na 3:0. Tři asistence si připsal další útočník Robert Kousal. Čtvrtý duel se odehraje v pátek opět v Litvínově od 19 hodin.

Pro většinu vyprodaného hlediště bylo úvodní dějství velkým zklamáním. Pardubičtí totiž přestříleli domácí na přesné pokusy mezi tyčky drtivým a málo vídaným poměrem 17:1. Hned po třech minutách se musel hodně činit domácí gólman Tomek, když zlikvidoval Hykův pokus i následnou Sedlákovu dorážku. V deváté minutě trochu zaváhal při Zohornově ráně na bližší tyčku a Východočeši šli do vedení.

Ve 12. minutě dostali hosté puk za Tomkova záda podruhé, sudí však gól kvůli kontaktu Radil s Tomkem neuznali. O chvilku později pykal za faul Ondřej Kaše, Pánik v přesilovce tvrdě vypálil, Tomek vytěsnil kotouč maskou. Krátce nato si však znovu nepohlídal bližší tyčku a Čerešňák ranou bez přípravy zvýšil na 2:0. Až v 17. minutě vyslal Jurčík první ránu domácího mužstva mezi tyčky, která prošla na Willa.

Pardubičtí i ve druhé dvacetiminutovce dál s přehledem kontrolovali dění na ledě. Ve 23. minutě mohl sice snížit Ondřej Kaše, ale s jeho pokusem si poradil Will. Jinak toho hosté Litvínovu příliš nedovolili. Zvýšit mohl Kousal, k zakončení pak nedotáhl velkou možnost Zohorna, jemuž vypíchl kotouč předsunutou holí Tomek. I proto se stav do druhé přestávky nezměnil.

Ve třetí třetině měl další šanci Dynama Paulovič. Když ve 47. minutě sehrála skvěle rychlý kontr trojice Sedlák, Kousal a zakončující Radil, zdálo se být definitivně rozhodnuto. Jenže hned po 43 sekundách snížil úspěšnou tečí Demel. Will tak inkasoval po 157 minutách a 46 sekundách a Severočeši přece jen ožili.

S blížícím se koncem tlak Litvínova sílil. Už čtyři a půl minuty před vypršením základní hrací doby sáhl domácí kouč Mlejnek ke hře bez gólmana a Ondřej Kaše brzy z otočky parádně zavěsil. Litvínovští pak brzy odvolali Tomka z branky znovu a měli několik šancí na vyrovnání. Kirkovi odskočil kotouč v ideální pozici. Hosté však odolali a mohli slavit třetí výhru v sérii.

Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 48. Demel (Baránek, Abdul), 56. O. Kaše (Zile, Kirk) - 9. T. Zohorna (R. Kousal), 16. Čerešňák (Radil, R. Kousal), 47. Radil (R. Kousal, L. Sedlák). Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 5944 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Litvínov: M. Tomek - Demel, Baránek, Jaks, Zile, D. Zeman, Czuczman, Šalda - Koblasa, M. Sukeľ, Kirk - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Jurčík, A. Kudrna - Havelka, Jícha, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála - Hyka, L. Sedlák, Pánik - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - M. Kaut, A. Musil, Paulovič - Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Přečtěte celý článek