Prevence, půl zdraví! To jako lékař podepisuji a jako ministr dodávám, že i ušetřené peníze. Opozici ten obrat možná vyprovokuje...

před 1 měsíc 81
Prevence, půl zdraví! To jako lékař podepisuji a jako ministr dodávám, že i ušetřené peníze. Opozici ten obrat možná vyprovokuje, ale kdo si nehuntuje tělo cigaretami, alkoholem a nezdravou stravou a pravidelně navštěvuje preventivní prohlídky, ten sobě přidává čas, který může strávit tím, co ho baví a českému zdravotnictví šetří ohromné peníze. To je prostě fakt.

Chci, aby ti, kdo se starají o své zdraví a jsou extrémně solidární se systémem, tedy dávají do něj peníze a prakticky z něj nečerpají, aby z toho něco měli a zdravotní pojišťovny jim tuto solidaritu vracely tím, že jim naopak jiné peníze ušetří, ideálně za další prevenci.

Do prevence zapojíme i různá chytrá zařízení a mobilní aplikace, které všichni využíváme. Chci, aby pokud občan bude chtít sdílet s lékařem některá svá data, to měl mít výrazně snazší. Prvním krokem na cestě k digitalizaci bude EZ Karta.

Více se dozvíte v rozhovoru pro HN
https://archiv.hn.cz/c1-67301870-behate-data-poslete-lekari-a-pojistovny-vam-pak-prispeji-treba-na-chytre-hodinky-planuje-valek

Přečtěte celý článek