Při ruském ostřelování Záporožské oblasti zahynuli tři civilisté, uvedly úřady

před 3 týdny 25

Při ostřelování vesnice Huljajpole v jihoukrajinské Záporožské oblasti zahynuli tři civilisté, uvedl v neděli šéf oblastní správy Ivan Fedorov. Další tři lidé byli zraněni, když ruský dron poškodil dům v Charkově na severovýchodě země, oznámil tamní oblastní šéf Oleh Syněhubov.

„Dva muži a žena zahynuli pod sutinami domu, který zasáhla ruská střela,“ napsal Fedorov na Telegramu. Další muž je podle něj po útoku ruských raketometů Grad zraněný a je v nemocnici v péči lékařů.

Huljajpole leží v blízkosti frontové linie, která Záporožskou oblast protíná od západu na východ několik málo desítek kilometrů jižně od oblastní metropole. Ruské síly okolí fronty ostřelují pravidelně, napsal Fedorov a obyvatele těchto míst vyzval, aby zvážili evakuaci.

Častým útokům z Ruska čelí i Charkov. V noci na neděli toto druhé největší ukrajinské město podle tamní správy čelilo náletu dronů. Jeden bezpilotní letoun zasáhl domek, přičemž zranil 62letého a 87letého muže a 64letou ženu, uvedl Syněhubov.

Charkovská policie podle ruskojazyčného serveru BBC uvedla, že drony poškodily několik domů a aut, školku a tři pětipodlažní budovy.

Přečtěte celý článek