Při útoku v Sydney zemřela i maminka malého dítěte, potomka ochránila vlastním tělem

před 2 týdny 35

Jednou z obětí útoku je osmatřicetiletá Ashlee Goodová, novopečená maminka, která se při útoku snažila ochránit svou devítiměsíční dceru Harriet. Poté, co ji útočník smrtelně zranil, předala své taktéž raněné dítě dvěma mužům, píše Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Hrdinka ukončila masakr v Sydney. Lidé velebí policistku, která zastřelila vraha šesti lidí

Miminko v nemocnici muselo podstoupit několikahodinovou operaci. Podle vyjádření rodiny se holčičce nyní daří dobře. „Vážíme si přání všeho dobrého a myšlenek australské veřejnosti, kteří Ashlee a naší holčičce vyjádřili příval lásky,“ uvedla rodina a poděkovala mužům, kteří se o zraněnou Harriet starali.

Při útoku též zemřela Dawn Singletonová, dcera známého australského podnikatele Johna Singletona. Byla nejstarší dcerou z jeho šestého manželství.

„Všichni jsme touto ztrátou opravdu zdrceni. Dawn byla milá, dobrosrdečná osoba, která měla celý život před sebou,“ zveřejnil na sociální síti Instagram podnik White Fox, ve kterém Singletonová pracovala.

Smrt v obchodním centru našel také člen ochranné služby Faraz Tahir, který měl do země přicestovat teprve nedávno. „Třicetiletý Faraz Tahir našel v Austrálii útočiště teprve před rokem poté, co utekl před pronásledováním ve svém rodném Pákistánu. Rychle se stal nedílnou součástí naší komunity, kde se stal známým svou neochvějnou obětavostí a laskavostí,“ napsala australská muslimská komunita Ahmadíja.

Řádění útočníka se stalo osudným i 47leté Jade Youngové, která v Sydney pracovala jako architektka. Pátou zabitou policie identifikovala jako 55letou umělkyni Pikriu Darchiovou. Poslední oběť podle vyšetřovatelů pochází ze zahraničí.

K útoku došlo v sobotu dopoledne v nákupním centru Westfield Bondi Junction v Sydney. Podezřelý tam nožem zabil šest lidí a několik dalších zranil, evakuovány byly stovky osob. Útok ukončila osamělá policistka, která muže s nožem zastřelila. „Není pochyb o tom, že svým činem zachránila životy,“ napsal australský premiér Anthony Albanese. Na sociálních sítích se šířilo velké množství hlasů, které provolávaly statečné strážkyni zákona slávu. „Dejte jí Řád Austrálie,“ napsal jeden z diskutujících.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záběry mohutného íránského útoku: Rakety nad nejposvátnější oblastí a izraelská obrana v akci

Přečtěte celý článek