Pro Česko je klíčové mít spolehlivé vojenské spojence. Už čtvrtstoletí jsme součástí silného obranného spojenectví. Díky němu má...

před 1 měsíc 63
Pro Česko je klíčové mít spolehlivé vojenské spojence. Už čtvrtstoletí jsme součástí silného obranného spojenectví. Díky němu máme jistotu, že v případě agrese nebudeme ponecháni napospas.

Poslechněte si ruskou televizi, kde si vybírají města v Evropě si vybírají k bombardování. NATO je nejsilnější bezpečnostní zárukou, kterou máme. Česko ví z vlastní historie velmi dobře, kam vede appeasement, a proto nesmíme dopustit, aby se podobná praktika nyní opakovala směrem k Ukrajincům.

Díky NATO je Česko silnější a naše aktivní členství v organizaci je základem naší obrany. Zároveň si uvědomujeme, že i samotná Evropská unie potřebuje funkční obranné mechanismy. Měli bychom hledat cesty k posílení bezpečnostní dimenze Unie, silná a bezpečná EU totiž znamená silnější a bezpečnější NATO.

Žijeme v neklidné době, kousek od našich hranic zuří brutální válka a my čelíme hybridním hrozbám jako je cílená dezinformace nebo kybernetické útoky. Otázku naší bezpečnosti proto nesmíme brát na lehkou váhu. Jedině společně s našimi spojenci v NATO se můžeme postavit hrozbám, ať už přicházejí z jakékoliv strany.

Přečtěte celý článek