Proč pes ve Žďáru nad Sázavou útočil? Incident budí emoce, napadená žena stále bojuje o život

před 1 týden 27

Napadená žena utrpěla podle CNN Prima NEWS řadu těžkých zranění a lékaři jí byli nuceni amputovat nohu. „Žena je stále ve vážném, kritickém stavu,“ sdělila v pátek mluvčí Fakultní nemocnice Brno Pavlína Hořicová.

ČTĚTE TAKÉ: Místo procházky dramatická záchrana v rokli: Majitel se vydal pomoci psovi, vyprošťovali oba

„Amputovali jí nohu a teď na tom není úplně nejlépe,“ řekla reportérům CNN Prima NEWS Klaudie Dumková, příbuzná napadené ženy.

Zvíře krátce před incidentem přivezli strážníci městské policie, kteří psa zabavili majiteli. „Ten byl v podnapilém stavu a musel být transportován do protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Co se v útulku doopravdy odehrálo?

Okolnosti útoku jsou nadále předmětem spekulací. „Pes na nikoho předtím nezaútočil. Incident se nestal v kotci, ale v místnosti v areálu psího útulku,“ upřesnila policejní mluvčí.

Pes měl na ženu zaútočit v kanceláři. Tam byl dočasně uzamčen do chvíle, než mu pracovníci útulku připraví kotec. Zvíře bylo podle majitelky útulku Hany Janáčkové vyhublé a vyplašené.

Napadená žena pracovala pro útulek jako brigádnice a Janáčková ji znala mnoho let. Podle informací CNN Prima NEWS vešla po předchozím zaklepání do místnosti. Zvíře na ženu okamžitě zaútočilo a zakouslo se jí do boku. Přivolaní policisté byli na místě do pěti minut a svým zásahem zachránili oběť od ještě fatálnějších zranění.

„Byla informovaná, byla upozorněná, že ten pes tady je,“ tvrdí provozovatelka útulku. Zároveň podotýká, že dveře od kanceláře byly zamčené. V reakci na nešťastnou událost majitelé zvažují ukončení provozu zařízení.

Nebezpečného psa kriminalisté převezli na jiné místo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Amputovaná noha a rozdrásané kusy těla. Žena po napadení psem bojuje o život

Přečtěte celý článek