Prosazujeme odstoupení od „Green Dealu EU“ i od systému obchodování s emisními povolenkami a energií přes Lipskou burzu. Evropsk...

před 1 týden 30
Prosazujeme odstoupení od „Green Dealu EU“ i od systému obchodování s emisními povolenkami a energií přes Lipskou burzu. Evropská komise (dle dokumentu vlády Ochrana klimatu ČR) předpokládá, že náklady dosažení uhlíkové neutrality v ČR budou až dvojnásobné ve srovnání se starými členskými státy EU a odhaduje je až na stovky miliard korun ročně po dobu minimálně 20 let. Předsedkyně Evropské komise von der Leyen hovoří o tom, že investice do Green Dealu mají být biliony eur. Šéf skupiny ČEZ Daniel Beneš uvedl, že v příštích deseti letech investice do energetiky spolykají „řádově nižší jednotky tisíců miliard“.

Green Deal EU způsobuje energetickou chudobu a chudnutí milionů lidí. K těmto věcem se v Bruselu zavázal premiér Babiš a premiér Fiala „Zelený úděl“ též podporuje. Budeme aktivně prosazovat ukončení všech pravidel a regulací, které výrobu a distribuci energie zbytečně prodražují. Do zahraničí můžeme prodávat jenom energetické přebytky! Racionální neideologickou ochranu životního prostředí pro lidi ale podporujeme.

Přečtěte celý článek