Protesty zemědělců pokračují napříč Evropou. Český ministr zemědělství vidí řešení problému v připravovaném návrhu Evropské komi...

před 2 týdny 33
Protesty zemědělců pokračují napříč Evropou. Český ministr zemědělství vidí řešení problému v připravovaném návrhu Evropské komise. Ten je ale za nás problematický. Jedním z největších problémů je i to, že návrh ruší některé ekologické požadavky na zemědělce. A s tím se nemůžeme v době klimatické krize smířit.

I díky práci našich pirátských náměstků na resortech zemědělství (Milan Daďourek) a životního prostředí (Jiří Lehejček) jsme dosáhli toho, že Česko v Bruselu neprosazovalo zhoršení ekologických podmínek společné zemědělské politiky. Zachování ekologických standardů by totiž přispělo k záchraně životního prostoru pro opylovače, drobnou zvěř a ptactvo. A to za to úsilí rozhodně stojí.

Naším cílem je zachovat udržitelnost hospodaření i odolnost krajiny v měnících se klimatických podmínkách. Potřebujeme systém, který zemědělce zvýhodní, pokud budou produkovat potraviny šetrněji k životnímu prostředí. A toto budeme v Česku i na půdě EU dále prosazovat.

Víc se dočtete v článku Klára Kocmanová. Odkaz v komentářích.

Přečtěte celý článek