Půl milionu pro děti v kraji. Nadační fond Albert ocenil nejlepší projekty

před 1 měsíc 48

Nadační fond Albert slavnostně předal finanční odměnu pro dobročinné organizace, které uspěly v programu Bertík pomáhá. O nejlepších projektech z Moravskoslezského kraje rozhodli zákazníci místních obchodů Albert. Celkově fond rozdělil dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí téměř půl milionu korun.

Nadační fond Albert rozdělil v Moravskoslezském kraji 480 tisíc korun | Foto: Se svolením Nadačního fondu Albert

Bertíci přináší unikátní příležitost, jak se může veřejnost seznámit s činností i konkrétními příběhy místních organizací, které se starají o děti a mladé lidi ze sociálně znevýhodněného prostředí.

„Naši zákazníci, kterým patří velké poděkování, podpořili v Moravskoslezském kraji projekty z blízkého okolí zaměřené na doučování, smysluplné trávení volného času, mentální zdraví, ale i usnadnění budoucího vstupu do dospělého života,“ upřesnila na setkání s organizacemi Marcela Varmužová, členka správní rady Nadačního fondu Albert.

Bertík pomáhá v obchodech Albert

Nadační fond Albert rozdělí 4 000 000 korun. O projektech rozhoduje veřejnost

V každém ze čtyř regionů v Moravskoslezském kraji se na podzim ucházely o přízeň zákazníků tři nejlepší projekty vybrané odborníky. Nadační fond Albert mezi ně na základě hlasování v místních obchodech Albert rozdělil 480 tisíc korun.

„Každá pomoc a každý příspěvek jsou pro potřebné důležité, a to také jako výraz sounáležitosti a povzbuzení. Je dobře, že se soukromé společnosti zajímají o své okolí a nejsou k němu lhostejné. Cením si aktivit všech nadací, které se snaží pomáhat a dělat naši společnost lepší. Věřím, že bude v našem kraji podobných projektů přibývat,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Pomoc pro dětské domovy i Charitu

Mezi 12 podpořených organizací v programu Bertík pomáhá patří dětské domovy z Havířova, Budišova nad Budišovkou, Fulneku a Ostravy, Charita z Českého Těšína a Diakonie ČCK v Ostravě a dále pak organizace Filadelfie, Tutorie, Vzájemné soužití, Eurotopia, Host a Centrum pro rodinu a sociální péči.

„Finance použijeme jako odměnu pro doučující v pěstounských rodinách, kteří se dětem individuálně věnují s přípravou do školy. Cílem projektu je pomoci těmto dětem zlepšit školní výsledky, posílit vlastní hodnotu a podpořit jejich samostatnost,“ popsala Soňa Cvešperová z ostravského Centra pro rodinu a sociální péči. Podpora sebevědomí je důležitou součástí aktivit i dalších podpořených organizací.

„Díky grantu Nadačního fondu Albert se může 30 dětí a mladých věnovat tancování a uměleckému rozvoji. Projekt navíc nabízí pozitivní alternativu k virtuálnímu životu na sociálních sítích,“ upřesnila Simona Reichlová ze Vzájemného soužití.

Přečtěte celý článek