Putin něco chystá, je přesvědčen německý ministr obrany. Rusové se snaží plnit sklady zbraněmi

před 1 týden 22

Německý ministr obrany Boris Pistorius v rozhovoru pro televizi ARD řekl, že Rusko nové zbraně, které vyrábí, neposílá na ukrajinskou frontu, ale do skladů. Podle jeho názoru chystá Putin nějakou nečekanou akci.

„Za pět až osm let by Rusko mohlo být připraveno zaútočit na zemi NATO. Ale přiznávám, že to nikdo nemůže říct s jistotou. A protože to nikdo nemůže říct s jistotou, nejde o to spekulovat, kolik času máme k dispozici, ale měli bychom udělat vše, co je v našich silách, co nejrychleji – a zvládnout se do tohoto bodu dostat,“ řekl kromě jiného Boris Pistorius.

Rusko totiž podle informací, s nimiž německý ministr přišel, v současné době nově vyrobené zbraně neposílá přímo na frontu, ale snaží se naplnit sklady. Proč to však dělá, oficiálně sděleno nebylo.

„Můžete být naivní a říkat, že to dělá jen z opatrnosti. Jako skeptický člověk bych v tomto případě ale řekl, že to dělá proto, že má nebo může mít plány,“ prohlásil ministr obrany s odkazem na eskalaci války a varoval před Putinovými dalšími vojenskými ambicemi.

Podle Pistoria je důležité, aby se aliance byla v takovém případě schopna úspěšně bránit, pokud by byla Ruskem skutečně napadena. „Opravdu tedy šlapeme na plyn a děláme vše pro to, abychom ozbrojené síly NATO a Evropy adekvátně vyzbrojili,“ řekl ministr.

Na nedávné schůzce v Polsku poznamenal generální inspektor německých ozbrojených sil generálporučík Carsten Breuer, že Rusko může být na útok vůči NATO připraveno do osmi let, kdy by mělo obnovit síly armády, která silně vykrvácela a stále krvácí na Ukrajině. „Neříkám, že se to uskuteční, ale že by to mohlo být možné,“ prohlásil Carsten Breuer.

Přečtěte celý článek