RADAR: Do Česka přichází jaro, nejtepleji bude na Moravě a ve Slezsku. Jak to bude s deštěm?

před 2 měsíce 55

Zatímco v Evropě zima ještě pravděpodobně neřekla poslední slovo a některé oblasti zasáhne Bestie z východu, v Česku to vypadá na předčasný začátek jara. V pondělí se nejvyšší teploty vyšplhají k 13 °C, na Moravě a ve Slezsku dokonce až k 15 °C, výrazně chladněji pak bude tam, kde padne mlha nebo se objeví déletrvající nízká oblačnost, tam by teploty naopak mohly dosáhnout jen kolem 7 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Do Evropy se blíží Bestie z východu. Přinese mrazy a pořádnou sněhovou nadílku

„V následujících hodinách ještě mlhy budou přetrvávat, ale postupně se budou rozpouštět. Odpoledne by už mělo převažovat většinou oblačno až polojasno. Dnes to bude bez přeháněk. Vítr povane slabší, v oblasti Moravy a ve Slezsku výraznější,“ popsal meteorolog Martin Adamovský ve vysílání CNN Prima NEWS s tím, že v úterý sluníčka ubude, ale teploty dosáhnou na východě území dokonce 17 °C. V noci z pondělí na úterý pak očekávejte podobné počasí jako dnes, kdy se mohou též vyskytnout mlhy a nízká oblačnost. S tím budou spojeny stejně jako v pondělí i nižší teploty. Nejnižší klesnou až k 0 °C, v údolích dokonce k –2 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve středu někde občas zaprší. Mlžné rána nás budou provázet celým týdnem a co se týče teplot, opět směrem na východ porostou a optimistické vyhlídky pro Moravu a Slezsko opět hlásají až 17 °C. Na zbytku území se rtuť teploměru bude pohybovat mezi 5 až 9 °C.

Obdobně bude i ve čtvrtek. Ráno a dopoledne se místy vytvoří mlhy, ojediněle se vyskytne déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 8 až 13 °C, na jihovýchodě až na 16 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo, postupně se místy vyskytne déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou na 9 až 13 °C, na východě území místy až na 15 °C.

Přečtěte celý článek