RADAR: O Velikonocích teploty vystřelí až na 23 °C. Podívejte se, kde udeří bouřky

před 1 měsíc 38

„Během Velikonoc k nám bude po přední straně tlakové níže se středem nad britskými ostrovy proudit velmi teplý vzduch od jihu. Během pondělí začne přes naše území postupovat studená fronta od západu a ukončí příliv velmi teplého vzduchu,“ uvedli meteorologové v předpovědi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co vlastně je pocitová teplota a jak se určuje? Existuje pro ni složitý vzoreček

V pátek bude ještě chladné ráno, teploty klesnou na pět až jeden stupeň a místy se vyskytnou přízemní mrazíky. Obloha bude oblačná až polojasná a denní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni. Na západě a severozápadě bude chladněji, kolem 14 stupňů. „Od západu bude přibývat oblačnosti a ojediněle se vyskytnou přeháňky,“ řekl meteorolog ČHMÚ Josef Hanzlík pro CNN Prima NEWS.

Sobota bude z nadcházejícího víkendu zřejmě nejteplejší. Bude většinou polojasno. Teploty v noci klesnou na 11 až 7 stupňů, při slabším větru ještě o dva stupně níže. Přes den teploměr ukáže 19 až 23 stupňů. „Ojediněle mohou teploty vystoupat až na 25 stupňů,“ řekl Hanzlík.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě silných dešťů místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Souhrn deště. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V neděli i pondělí už bude na obloze více oblačnosti a ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. Nedělní ráno bude teplé, teploty se budou držet mezi 14 a 10 stupni, při slabším větru klesnou na 8 °C. V pondělí meteorologové očekávají noční teploty na většině území pod deseti stupni. Po oba dny teploty ve dne vystoupí až ke 22 stupňům. V pondělí ale bude kvůli přicházejícím srážkám na západě chladněji, kolem 15 stupňů.

„Po Velikonocích se postupně ochladí, teploty dosáhnou na 13 stupňů, poté ale opět přijde oteplení,“ popsal Hanzlík.

Přečtěte celý článek