RADAR: O víkendu přijde zásadní teplotní zlom. Čeká se poslední mrazivá noc, kde udeří bouřky?

před 1 týden 24

Během čtvrtka očekávají meteorologové teploty během dne od 6 do 10 stupňů. Během dne bude proměnlivá oblačnost, ráno by se měly ojediněle vyskytnout mlhy. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) budou od západu na většině území přeháňky, ve vyšších polohách sněhové. „Na obloze převažuje oblačno. Na některých místech polojasno. Přeháňky, které se vyskytují převážně na severozápadě Čech, jsou přibližně v polohách nad 400 m sněhové. Studenému vzduchu by měl odpískat konec již tento víkend,“ sdělil pro CNN Prima NEWS meteorolog ČHMÚ Josef Hanzlík.

ČTĚTE TAKÉ: Léky na předpis by lidé mohli dostávat poštou. Zbytečné, řekl Špičák a nastínil možná úskalí

Doplnil, že výjimečně se mohou vyskytnout i bouřky. V nočních hodinách pak bude ubývat oblačnosti. Během noci na pátek teploty klesnou až na -4 °C. „Zažijeme tak jednu z posledních mrazivých nocí tohoto začátku jara,“ doplnil Hanzlík.

Až do pátečního rána platí výstraha mrazu ve vegetačním období na celém území. „V noci na pátek se riziko mrazů rozšíří na celé území. Mrazy mohou poškodit vegetaci, především ovocné stromy, vinnou révu a zeleninu,“ informuje ČHMÚ.

V pátek se trochu vyjasní a na většině území bude jasno až polojasno. Ojediněle se pak mohou vyskytnout i přeháňky, teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě silných dešťů místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Souhrn deště. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Víkend pak přinese polojasné až skoro jasné nebe, které doprovodí teplotní maxima mezi 15 až 20 °C, postupně se však v neděli vyšplhají ještě výš, k 20 až 25 stupňům.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Exkluzivní zpověď Jaromíra Jágra: Hokejová legenda bude hrát v další sezóně

Přečtěte celý článek