RADAR: Přichází plískanice, čeká se déšť i sníh. Podívejte se, jak bude ve vašem kraji

před 2 měsíce 43

úterý ráno se nad naším územím vyskytují slabší přeháňky, zejména v oblasti Plzeňska, Příbramska, Táborska a na Českotěšínsku. Ty budou během dne ještě přibývat a dočkáme se dokonce i sněžení. „Sníh by měl padat postupně v polohách nad 1 200 metrů nad mořem, na severovýchodě a východě republiky dokonce jen nad 800 metrů,“ řekla meteoroložka CNN Prima NEWS Michaela Valachová.

ČTĚTE TAKÉ: Dá se v Česku ještě lyžovat? Podívejte se na seznam míst, kde jsou sjezdovky v provozu

Denní maxima se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C, teplo zůstane na jižní Moravě, tam bude až 14 °C. „Naopak ochlazení přijde na horách a v tisíci metrech nad mořem naměříme kolem 3 °C,“ uvedla Valachová.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Ve středu nás čeká už více slunečních paprsků a přeháňky nebo déšť budou spíše ojedinělou záležitostí. „Ve vyšších polohách může opět sněžit, ale neočekávejme žádnou sněhovou nadílku, dočkáme se maximálně pár centimetrů,“ upřesnila meteoroložka. Teploty opět naměříme nejčastěji mezi 7 a 11 °C.

Ve čtvrtek nás po ránu čeká ještě ojedinělý déšť a zatažená obloha. Odpoledne však začne oblačnosti ubývat a obloha se vyjasní. Teploty se budou v různých částech republiky lišit, na severovýchod se totiž dostane studený vzduch a teploty tam naměříme pouze kolem 4 °C. Na zbytku území rtuť teploměru vystoupí k 6 až 10 °C.

Díky projasněné obloze budou teploty přes noc výrazně klesat a páteční ráno bude mrazivé. „Při celonočním vyjasnění mohou teploty klesnout až k –6 °C,“ poznamenala Valachová.

Během dne se ale oteplí na 5 až 9 °C, navíc pátek bude většinou jasný nebo polojasný.

A sluníčka si užijeme ještě v sobotu, kdy bude většinou polojasno s ojedinělými mlhami. V neděli však začne oblačnosti přibývat a častější bude také déšť.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Česku se rozjela pylová sezóna. Které alergeny jsou nejaktivnější a jak se bránit?

Přečtěte celý článek