Realme se nebojí vyrábět odvážné a zajímavé telefony. Tyto dva jdou právě do prodeje

před 2 měsíce 99

Realme v těchto dnech uvádí do prodeje na českém trhu několik nových modelů chytrých telefonů nižší a střední třídy. Nejzajímavější je hlavně „číselná“ řada Realme 12, která zahrnuje modely Realme 12 Pro a Realme 12 Pro+. Na spořivější zákazníky potom míří levnější model Realme C67.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Do prodeje jdou nové modely Realme C67 a Realme 12 Pro(+)

Realme C67

Realme C67 už je v prodeji za 5 tisíc korun. Telefon sice není vybaven 5G konektivitou, což je v této cenové hladině už jinak docela běžné, ale na druhou stranu celková výbava není ošizená. Telefon navíc vyniká poměrně elegantním designem a také netradiční zelenkavou variantou, díky které bude mezi ostatními modely ve své třídě snadno rozpoznatelný.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Realme C67 je v prodeji v černé a zelenkavé variantě

Telefon je vybaven 6,7palcovým rovným IPS displejem s Full HD+ rozlišením a 90Hz obnovovací frekvencí. I když není displej typu OLED, podporuje v oblasti u selfie kamery funkci Mini Capsule 2.0 pro zobrazování užitečných informací. Výkon dodává čipset Snapdragon 685, jehož maximem je LTE konektivita.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
U zelené varianty Realme C67 stačí jen trochu změnit zdroj a intenzitu světla a hned hází jiné barevné odlesky

Telefon jde do prodeje v paměťové variantě 8 + 256 GB. Baterie disponuje kapacitou 5000 mAh a 33W kabelovým dobíjením. Dvojitý zadní fotoaparát nabídne primární 108Mpx senzor a 2Mpx foťáček pro makro. Telefonu nechybí NFC, stero reproduktory a obsahuje i 3,5mm jack. Je odolný proti postříkání vodou (IP54) a běží na Androidu 14 s nadstavbou Realme UI.

Realme 12 Pro+

Další novinkou jsou vlastně hned dva svébytné modely Realme 12 Pro a Realme 12 Pro+, ačkoli vizuálně je od sebe nepoznáte – mají stejný design s koženkovými zády a také naprosto shodné rozměry. Několik rozdílů se týká pouze jiného použitého čipsetu a drobné odlišnosti u fotoaparátu. Stejné jsou také barevné varianty modrá a krémová, pouze plusový model má exkluzivitu v červené.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Modely Realme 12 Pro a Realme 12 Pro+ jsou vizuálně stejné. Pouze červená varianta je určena výhradně pro plusový model

Podobný design zad už výrobce použil u některých loňských modelů řady Realme 11, opět zde máme zdrsněná koženková záda, která subjektivně působí spíš jako gumová, svislý „šev“ uprostřed celé výšky zad a výrazný kruhový modul fotoaparátu. Zpracování je kvalitní a telefon působí prémiově. Vše doplňují kontrastní prvky obvodu fotomodulu a rám telefon v lesklém zlatém provedení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Modrá barva telefonu sluší

Displej je tentokrát mírně zakřivený k okrajům a jedná se o 120Hz Full HD+ OLED panel, takže čtečka otisků je jeho součástí. Výkon dodává zbrusu nový procesor Snapdragon 7s Gen 2 (u „bezplusového“ modelu Snapdragon 6 Gen 1), tentokrát už nechybí 5G konektivita. Nabízet se bude paměťová varianta 8 + 256 GB a 12 + 512 GB. Oba sourozenecké telefony jsou voděodolné podle stupně krytí IP65, neobsahují 3,5mm jack a běží na Androidu 14 s nadstavbou Realme UI 5.0.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Realme 12 Pro+ se v objektivu fotoaparátu chlubí 120× přiblížením (Realme 12 Pro pouze 20×), v tomto případě jde ale o zoom softwarový

Trojitý zadní fotoaparát sestává ze snímačů 50 + 8 + 32 Mpx, respektive u plusového modelu 50 + 8 + 64 Mpx, kde je poslední uvedený teleobjektiv s periskopickou sestavou čoček a trojnásobným optickým přiblížením. Oba telefony také obsahují stejnou baterii s kapacitou 5000 mAh a rychlým kabelovým dobíjením 67 W při použití originálního přibaleného adaptéru. Bezdrátové nabíjení bohužel chybí. Telefony půjdou do prodeje v nejbližších týdnech – Realme 12 Pro za 8 tisíc, Realme 12 Pro+ za 10 500 Kč.

Přečtěte celý článek