Recidivista jde k soudu kvůli útoku sekerou na družku. Z pokusu o vraždu je ublížení na zdraví

před 2 týdny 39

Když hasiči loni v červenci dorazili do zahrádkářské kolonie v Litoměřicích k nahlášenému požáru, naskytl se jim drastický pohled. U hořícího domku našli zkrvavenou 45letou ženu. „Zraněnou ženu jsme s vážným zraněním převezli do litoměřické nemocnice,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V domě na Plzeňsku spoutali ozbrojenci několik lidí. Hledá je česká i německá policie

Ženu podle kriminalistů napadl sekerou o deset let mladší Josef O., bezdomovec a nebezpečný recidivista. Aby se zbavil stop, domek zapálil. Po útoku se pokusil schovat v křoví, policejní psovod ho však brzy vypátral. „Pan obžalovaný je aktuálně ve vazbě, neboť jsou u něj i nadále shledávány důvody. Jednak je u něj dále obava, že by se mohl skrývat a vyhýbat trestnímu stíhání, a také to, že by mohl opakovat trestnou činnost,“ popsala důvody vazby státní zástupkyně Anna Doušová.

Napadená žena přežila. Jak se redakci CNN Prima NEWS podařilo zjistit, kriminalisté překvalifikovali případ z pokusu o vraždu na těžké ublížení na zdraví. „Právní kvalifikace byla změněna na základě výpovědi poškozené a na základě závěru znaleckého posudku. Jednání obžalovaného je nyní posuzováno jako těžké ublížení na zdraví a přečin poškozování cizí věci,“ řekla Doušová.

Způsob vedení útoku sekerou i zranění, které Josef O. své partnerce způsobil, se nakonec ukázaly jako méně závažné. I přesto recidivistovi hrozí dlouhé vězení. „Je ohrožen trestní sazbou v rozmezí tři až deset let,“ uvedla Doušová. Hlavní líčení s obžalovaným mužem začne u soudu v Litoměřicích už v pondělí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V opilosti shodil turistu z hradeb Špilberku. Soud poslal obžalovaného na 10 let za mříže

Přečtěte celý článek