Žáci si bitku na strašnické škole nedomluvili, dle policie šlo o nedorozumění

před 1 měsíc 39

foto Škola, třída, učebna - ilustrační foto.

Praha - Oznámení, podle kterého si žáci ve středu po vyučování v základní škole v Praze-Strašnicích domluvili bitku, se nezakládalo na pravdě. Šlo o nedorozumění mezi dvěma žáky, uvedla dnes policie na síti X. Ředitelka školy Karin Marques ve středu uvedla, že u jednoho z žáků nalezla policie nůž, policejní mluvčí Richard Hrdina ČTK řekl, že s oznámením nesouvisel.

"Pražští policisté včerejší (středeční) oznámení o bitce ve škole v Strašnicích prověřili a zjistili, že se nezakládalo na pravdě. Mezi dvěma školáky šlo pouze o nedorozumění a žádná hrozba jakéhokoliv protiprávního jednání nebyla zjištěna," uvedli policisté. Doplnili, že ve škole šlo o ojedinělý případ. Policie dodala, že podobná oznámení nemůže podcenit, vždy je musí důkladně prověřit a nasadit dostatek prostředků, aby zajistila bezpečí všech zúčastněných.

Ředitelka Základní školy Solidarita Marques ČTK ve středu sdělila, že žáci informovali pedagogy o riziku domluveného konfliktu. Vedení školy proto podle ní reagovalo okamžitě a přivolalo policii. U jednoho ze žáků byl nalezen nůž, škola s ním podle ředitelky zahájila "patřičné kroky". Marques dodala, že ve spolupráci s Prahou 10 škola posílí aktuální preventivní programy pro žáky druhého stupně, pro děti je také k dispozici školní psycholožka.

Přečtěte celý článek