Reproduktory a sluchátka Sony ULT Power Sound zajistí opravdu mohutné basy. A nejen na párty

před 3 týdny 45

Sony vyrábí velmi populární Bluetooth reproduktory i sluchátka a zejména fanoušci taneční hudby si určitě znají populární řadu sluchátek a reproduktorů ExtraBass. Nyní pro všechny fanoušky Hip hopu, taneční hudby, zkrátka pro ty, kdo mají rádi hudbu s pořádnými basy a hutnou atmosférou, přidává novu řadu s názvem ULT POWER SOUND.

Ta je dle Sony „určena milovníkům hudby, kteří mají rádi silný a hluboký zvuk, který rozechvěje vaše srdce“. Řada ULT POWER SOUND zahrnuje tři reproduktoryULT TOWER 10, ULT FIELD 7 a ULT FIELD 1, také nová bezdrátová sluchátka s názvem ULT WEAR.

Všechny modely této řady jsou vybaveny tlačítkem ULT. Tím si ručně můžete zvýraznit basy a vylepšit hudbu pomocí jednoho nebo dvou různých zvukových režimů. Důležité jsou dva fakty. I bez stisknutí ULT dostanete pořádný a plný zvuk, jen s tradičně vyrovnanějším charakterem.

Tlačítko ULT má režimy. ULT1  Deep Bass, ten posílí hluboké, znělé a rezonující basy. A ULT2 – Attack Bass, který zvýší akustický tlak basů, jejich energie a zůstává velká rychlost (prostě basy, které vás přimějí mrknout). Vše bez nežádoucího zkreslení a bez potlačení ostatních pásem, například vokálů. 

26-12_ULT-Tower10_01556_v01.jpg
Sony ULT TOWER 10

Reproduktor ULT TOWER 10 bude největší, nejvýkonnější a nejtěžší – váží 29 kg. Má dva ULT režimy, zvuk 360° Party Sound, osvětlení 360° Party Light a také karaoke funkce. Reproduktor můžete dokonce přes digitální optický vstup připojit k televizoru a vylepšit tak zvuk filmů.

ULT_TOWER_10_hero2_white-Large.jpg
Sony  ULT TOWER 10

Nechybí optimalizace zvukového pole (Sound Field Optimization), kdy se automaticky mění nastavení zvuku tak, aby byla hudba čistá, i když jste obklopeni jinými zvuky. K reproduktoru se rovnou dodává bezdrátový mikrofon, takže můžete zpívat oblíbené skladby.

K dispozici jsou ovládací prvky Echo a Key Control na horním panelu pro úplnou kontrolu nad zvukem díky. Dá se připojit i další mikrofon (a zazpívat si duet) nebo zapojit kytaru a použít ULT TOWER 10 jako kombo. Funkce Party Connect pak umožní propojení až 100 kompatibilních reproduktorů a synchronizovat hudbu i osvětlení.

07_ULT-Field7_02602_V3.jpg
Sony ULT FIELD 7

ULT FIELD 7 s váhou 6,3 kg je už menší a přenosný, ale stále velmi výkonný a hlasitý, může být jak vertikálně, tak horizontálně. Má vodotěsnou a prachotěsnou konstrukci, kdy plní IP67. Výdrž baterie je výborných 30 hodin s opět nabídne úderné basy a výrazné osvětlení.

ULT_FIELD_7_hero2_white-Large.jpg
Sony ULT FIELD 7

Samozřejmostí je ULT POWER SOUND s režimy ULT1 pro hlubší basy s nižšími frekvencemi nebo ULT2 pro silné a průrazné basy, k dispozici je sedmipásmový ekvalizér. I zde nechybí automatická optimalizace zvukového pole (Sound Field Optimization) – detekuje okolní hluk a automaticky upravuje nastavení zvuku tak, aby poskytoval optimální hudební zážitek, ať už je v místě konání akce jakkoli rušno. I zde máte vstup pro karaoke, kytaru a osvětlení, případně se dá využít jako kytarové kombo. Podporuje Party Connect.

09_ULT-Field1_02077_V2.jpg
Sony ULT FIELD 1

A konečně ULT FIELD 1 slibuje velký zvuk v malém balení. ULT režim je zde jeden, váží jen 650 gramů, výdrž baterie je 12 hodin. Bude vodotěsný, prachotěsný a dokonce nárazuvzdorný, plní IP 67 a reproduktor je vybaven popruhem. Má vestavěný mikrofonem pro handsfree, umožňuje volání a využívá technologii Echo Cancelling pro čistší hovory. 

18_ULT-Wear_02048_v01.jpg
Sluchátka Sony ULT WEAR

Sluchátka Sony ULT WEAR jsou posledním dílkem do skládačky. Jde o nástupce modelu WH-XB910N (řada ExtraBass) s tím, že mají kvalitnější jak zvuk celkově, tak aktivní potlačení zvuku, neboť jsou osazené stejným procesorem V1, jako nejvyšší řada X1000, ale mají větší 40mm měnič. Stejně jako repro i tak i tato sluchátka mají tlačítko ULT, kdy kromě normálního režimu je zde ULT1 s hlubokými basy o nízkých frekvencích a ULT2 se silnými basy. 

Potlačení hluku je kombinováno s výborným pasivním odhlučněním. Zároveň jsou velmi pohodlná díky měkkým náušníkům a většímu prostoru kolem uší. Sluchátka ULT WEAR mají také skládací konstrukci a dodávají se s pevným pouzdrem na přenášení.

Samozřejmostí je senzor, který pozastaví přehrávání hudby, když je sundáte, a znovu je spustí, když si je nasadíte. Bluetooth se umí spárovat se dvěma zařízeními současně (mutipoint), kodeky jsou LDAC, AAC a SBC. 

ULT_WEAR_Offwhite_Button-Large.jpg
Sluchátka Sony ULT WEAR

A ceny? ULT TOWER 10 je v prodeji v černé i barevné variantě od dubna 2024 za oficiálních 30 999 Kč, ULT FIELD 7 pořídíte v černé i barevné variantě za 9 999 Kč, BT reproduktor ULT FIELD 1 má verzi černou, lesní šedou, bílou a oranžovou, oficiální cena je 3 499 Kč. A sluchátka ULT WEAR bude oficiálně stát 4 999 Kč, prodávají se v černé, lesní šedé a bílé barvě.

Screenshot_20240409-162959_Teams.jpg

Zdroj: Sony

Přečtěte celý článek