Røde má nové filmařské gadgety nejen pro iPhony s MagSafe. Na rám připevníte spoustu užitečných doplňků

před 1 týden 44

Světoznámá značka Røde má dva nové produkty pro tvůrce obsahu. První novinkou je „filmařská klec“ Phone Cage navržená pro profesionální natáčení s iPhony, které podporují MagSafe, nebo mají minimálně nasazený kryt kompatibilní s MagSafe. Na hliníkovém rámu je k dispozici 33 závitů (14 × 1/4", 17 × ARRI 1/4" a 2 × 3/8") a pět pozic pro „cold shoe“ sáňky. Na rám tak přidáte např. osvětlení, mikrofony, a navíc vám umožní telefon držet stabilněji při nahrávání. A to, jak v režimu na výšku, tak v podobě na šířku displeje. Rám je navíc lehký, takže se velmi snadno přenáší.

Klepněte pro větší obrázek
Doplněk Phone Cage je navržený pro profesionální natáčení s iPhony nebo s telefony v MagSafe krytu

Pokud hledáte ještě kompaktnější fotopříslušenství na cesty, Rode má v nabídce i nový Magnetic Mount. Jedná se o další univerzální systém pro doplňkové příslušenství, který využijete při natáčení videí. Příslušenství podporuje MagSafe, takže jej jen rychle nacvaknete na záda iPhonu. Připojit k němu můžete najednou až tři dodávaná ramena. Krátké a delší s „cold shoe“ a dále pak delší rameno s 1/4" závitem, které umožňuje montáž na stativ, ruční držák nebo selfie tyč. Vše je ve snadno rozebíratelné kompaktní podobě připravené zejména na cesty.

U obou příslušenství se používají silné magnety, takže z nich telefon nespadne ani při natáčení za běhu nebo při rychlých pohybech. A byť jsou primárně navrženy pro iPhony, můžete do nich vložit i Androidy, které mají nasazený kryt kompatibilní s MagSafe. Phone Cage vychází na 120 dolarů (cca 2 850 Kč), Magnetic Mount bude stát 90 US, tj. 2 150 Kč). Tyto ceny byly zveřejněné v rámci předprodeje, běžný prodej začne koncem dubna.

Představení Røde​ Phone Cage a Magnetic Mount:

Zdroj: Rode

Přečtěte celý článek