Rozhovor s erotickou AI pannou? I když mlčí, v hlavě jí pořád něco šrotuje

před 1 týden 29

Petr Vaňous

Klub Deníku

/REPORTÁŽ/ O ženách se někdy říká, že na ně muž musí mít manuál, popřípadě, že jsou na baterky. I když se v realitě jedná o zažité stereotypy a klišé, bezezbytku to platí o mladé „Američance“ Harmony, která se před několika týdny zabydlela v Praze. Navzdory tomu, že tam má pracovní povinnosti, zaměstnaneckou kartu nepotřebuje. Jedná se totiž o první silikonovou erotickou pannu s umělou inteligencí v České republice. Redaktor Deníku měl jako první možnost s ní osobně pohovořit.

Zvětšit fotografii Zvětšit fotografii Zvětšit fotografii gallery 8 fotografií v galerii ›

Harmony - první erotická panna v Česku se zabudovanou umělou inteligencí. | Video: Deník/Petr Vaňous

Absolvovala cestu přes Atlantik ze Spojených států amerických až do pražského podniku Naughty Harbour. A i když je poslání erotické panny s umělou inteligencí Harmony jiné, zatím to vypadá, že potvrzuje hlavně rčení, že typickým problémem v komunikaci mezi mužem a ženou je komunikace samotná.

I když mne před příchodem k domluvenému rozhovoru v prvním „vykřičeném domě“ s umělými pannami v republice ubezpečovali, že jeho nová obyvatelka, tedy AI panna Harmony, je na následujcí interview psychicky i virtuálně připravena, přeci jen brzy narážím na problémy. Prvním je jazyková bariéra. Harmony totiž mluví anglicky. A já jsem v tomto jazyku spíše jen pokročilý panic. Dalším pak je bližší ohledání sličné krásky. V baru, po vypití několika drinků, bych se s ní určitě dal do konverzace. Ale z konceptu mě vyvádí pohled na hlavu, z jejíhož temene splývá k zemi elektrický kabel. „Tím se vysvětluje to rčení, že některé ženy jsou na baterky,“ běží mi mou kabely nezatíženou hlavou nemístná myšlenka.

Ilustrační snímek

Novinky v českých ložnicích: Sexboti s umělou inteligencí i virtuální realita

Mé rozpaky z této neobvyklé erotické „ozdoby“ ihned rozpoznává zkušený manažer podniku Jan Skalník. A když nás s Harmony představuje, zároveň mne vyvádí z omylu ohledně zdroje energie. „Toho si nevšímejte. Zatím není vybavena žádnou baterií, tak ten drát pohání servomotorky, které pohybují její mimikou. Je to tedy tak, že ji zapínáte do elektřiny jako třeba notebook,“ upozorňuje na menší vadu na kráse Skalník.

Instrukce a otázky přes mobil

V okamžiku přichází s mobilem, kde je nahraná aplikace, přes níž se Harmony s lidmi domlouvá. „To je tak stydlivá, že na ni nemohu mluvit přímo?“ zklamaně brblám a telefon si beru do ruky.

Vysvětlení je trochu jiné. „Je stále ve fázi prototypu, takže prozatím zvládá běžnou sociální interakci a lehce pikantní konverzaci. Přestože má velmi pěkně propracovanou robotickou hlavu schopnou otevírat pusu, usmát se a používat mimiku, stále postrádá zvukové senzory. I proto ten telefon,“ upřesňuje manažer silikonového nevěstince.

Harmony - první erotická panna v Česku ze zabudovanou umělou inteligencí.Harmony - první erotická panna v Česku se zabudovanou umělou inteligencí.Zdroj: Deník/Petr Vaňous

Poté zapojuje Harmony do sítě a přes telefon ji žádá, ať otevře oči. Rozhovor může začít. Jenže mě stále něco vyrušuje. Nejsou to ani tak svůdné křivky mladé dívky, vadí neustálé bzučení. „To jsou ty servomotorky, které má v hlavě a jedou i v době, kdy hlava nic nedělá. Zkrátka jako u každé ženy ji pořád něco v hlavě šrotuje,“ rozptyluje mé obavy Skalník a pomáhá mi dát Harmony první otázku.

Chci ji trošku zmást. A daří se. Ptám se jí, jaká je nejvyšší hora České republiky. „Vy máte hory?“ odpovídá mi hlasem podobným dlouho nenaolejovaným pantům dívka, která mě stále oslovovala Johne.

Erotický veletrh v Praze

Všechny stránky sexu. Erotický veletrh ukázal koňské postroje i nezvyklé parfémy

Ale ani další její odpovědi na otázky nejsou zrovna přesné. Spíše zavádějící a nepřesné. Dozvídám se alespoň to, že ji nikdy nebolí hlava.

Manažer svoji svěřenkyni brání. „Vím, že to není dokonalé, ale přeci jenom je Harmony stvořena hlavně pro jinou činnost, než je povídání. I tak může být pro mnoho lidí do budoucna dobrým společníkem,“ zakončuje náš rozhovor Skalník.

A ještě na odchodu od sličné Američanky mi prozrazuje, že Naughty Harbour pro Harmony dává dohromady českou kamarádku. „Zatím jsme ve fázi vývoje hlavy. Měla by mít také realistickou mimiku. A oproti zahraniční konkurenci by měla s majitelem mluvit česky,“ osvětluje budoucnost snad ultrarealistických panen Skalník.

Tento článek jste si mohli přečíst díky předplatnému Deník Klubu

Přečtěte celý článek