Roztržka Spolu: Zahradila platí Rusko, naznačil člen TOP 09. Stádní paranoik, opáčil europoslanec

před 1 měsíc 30

Igor Adamovič na sociální síti X reagoval na článek webu Politico, který pojednával o ruské propagandě v evropském prostoru. Zmíněný text naznačuje, že Kreml platil některé europoslance za šíření ruských lží.

„Kdy se vyšetřování ruských úplatků posune od europoslanců k exprezidentům? A co Jan Zahradil, jak vysoko byl na výplatní listině?“ napsal Adamovič. Člen karlovarské TOP 09 tak politika z koaliční ODS viní z šíření proruských zpráv.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kalousek se bez politiky neobejde. Dříve nebo později založí novou stranu, odhaduje expert

„Paranoik z Topky šíří dezinformace. Ano, stádo fanatických pitomců vašeho druhu by samozřejmě rádo ‚čistilo‘ společnost od vnitřních nepřátel jako vaši předchůdci v 50. letech minulého století. Jenže tak jednoduché to přece jen mít nebudete. Nechte si zajít chuť,“ reagoval Zahradil v komentářích.

Později ještě spor okomentoval na svém vlastním účtu: „Toto je sice jen bezvýznamný hlupáček z karlovarské TOP 09. Nicméně je to pěkná ukázka toho, k jak nebezpečnému stihomamu vede dnešní vlna hysterické agentománie. Takových jednoduchých týpků, co by rádi označovali a udávali ‚vnitřní nepřátele‘, je na českém X celé stádo.“

Zahradil se dostává do názorových přestřelek s koaličními partnery z TOP 09 poměrně často. „Pekarová je o tři levely hloupější než Babiš,“ prohlásil kupříkladu loni v březnu. Ani šéfka TOP 09 o Zahradilovi nesmýšlí zrovna pozitivně. „Slovy podporovatele čínských bolševiků se nezabývám, a tudíž si o nich nic nemyslím. Červenou kontrolkou by pro mě bylo, kdyby TOP 09 nebo mě osobně lidé typu pana Zahradila chválili,“ uvedla v srpnu pro CNN Prima NEWS.

Jan Zahradil pro některé politiky očividně představoval překážku, pokud šlo o vznik evropské koalice Spolu. Dlouholetý europoslanec už v červnových volbách do Evropského parlamentu kandidovat nebude. V minulosti naznačil, že by svou politickou kariéru chtěl zakončit na domácí scéně.

CNN Prima NEWS pravidelně nabízí rozhovory s kandidáty do Evropského parlamentu. Přečtěte si některé z nich.

Přečtěte celý článek