Rusko uvedlo, že jeho obrana sestřelila 53 ukrajinských dronů

před 1 měsíc 31

foto Ilustrační foto - Dron ukrajinské armády na frontové linii nedaleko Bachmutu, 26. března 2024.

Moskva - Ruská protivzdušná obrana v noci na dnešek a dnes ráno sestřelila v pěti regionech 53 ukrajinských bezpilotních letounů, z toho 44 v Rostovské oblasti. Podle agentury TASS o tom informovalo ministerstvo obrany v Moskvě.

Nad Saratovskou, Kurskou, a Belgorodskou oblastí protivzdušná obrana zneškodnila po jednom dronu a nad Krasnodarským krajem šest.

Gubernátor Saratovské oblasti Roman Busargin podle ruského servisu BBC uvedl, že bezpilotní letoun byl sestřelen nad městem Engels, které je vzdálené stovky kilometrů od ukrajinských hranic a u něhož se nachází letecká základna Engels 2. Tam mají ruské vzdušné síly umístěné strategické bombardéry Tu-22 a Tu-95. Z nich Rusko odpaluje obvykle z oblasti Kaspického moře řízené střely proti cílům na Ukrajině.

Podle Busargina nevznikly kvůli sestřelení dronu žádné škody. Obyvatelé města informovali o explozích. BBC podotýká, že pokud je vzdušný cíl zneškodňován s nasazením raket, jsou k tomu potřeba nejméně dvě.

Rusko od začátku své invaze na Ukrajinu její drony u Engelsu sestřelilo už několikrát. Základna strategického letectva se terčem útoku stala už na konci roku 2022.

Přečtěte celý článek