S narkotiky bojujme jako s migranty a liberály. Obnovme trest smrti, píše ruský ideolog Dugin

před 3 týdny 26

Je načase začít bojovat proti drogám stejně radikálně jako proti migrantům. Ztrácíme celé generace našich dětí a vnuků. Ve společnosti by měla panovat naprostá netolerance vůči drogám – jakýmkoli drogám, silným, slabým, umělým, přírodním,“ píše na Telegramu ruský fašistický ideolog Alexandr Dugin.

„Narkomani a dealeři drog jsou stejně nebezpeční jako nelegální migranti, maniaci a liberálové. A opět jako u migrantů: je třeba najít nejvyšší patra příjemců progresivní drogové závislosti ve společnosti. Za ideologii legalizace jsou zodpovědní titíž liberálové, kteří jsou však nyní skřípnuti. Sítě korupce sahají hluboko do mocenského aparátu a v určitém rozměru i do mezinárodních kartelů napojených na zpravodajské služby zemí NATO,“ tvrdí Dugin.

Podle něj jsou drogy to samé jako extremistické ideologie, z kterých roste terorismus. „Měly by se také zpřísnit tresty. Kdy vrátíme trest smrti?“ ptá se ideolog.

Dugin vybízí k radikalizaci režimu již delší dobu. Nespokojen je především s širšími vrstvami státních činitelů.

„Země je zmrazena v očekávání personálních změn. Nemyslím si, že budou výrazné. Celkově si současné vedení vede dobře. Další věcí je, že míra entropie je velmi vysoká. Prezident sám shora probouzí horní kruh, ale entropie se spouští dále směrem dolů. To je ale systémový problém – potřebujeme otřes, ideologii a mobilizaci vědomí. Je třeba převést systém do jiného režimu. A to nezávisí přímo na nejvyšších kádrech. Je zapotřebí rozhodnutí. Přijde Rozhodnutí, a pak vše začne,“ doporučuje.

Jak by si představoval ideál je zřejmě patrné z toho, jakou inspiraci vidí v Číně.

„V Číně se konal slavnostní obřad uctívání Žlutého císaře… Slavnostní akce se konala v císařově mauzoleu v okrese Chuang-ling v provincii Šen-si. Obřad se skládal z devíti tradičních rituálů, včetně bubnování, úderů na zvony, obětování květinových košů a vystoupení zpěváků, recitátorů a tanečníků,“ píše Dugin.

„Žlutý císař je věčným archetypem poddanské osy čínského císařství. Tajemství historického vzestupu Číny spočívá ve věrnosti hluboké identitě, kontinuitě, vznešené tradici konfucianismu a neochvějné etice Chanů… Impérium v Číně je všechno: vláda, hierarchie, společnost, hospodářství, náboženství, umění, každodenní život, dokonce i socialismus. Pouze vládce s mandátem nebes… ho činí legitimním. Hospodářský vzestup Číny je důsledkem pečlivého udržování loajality vůči Žlutému císaři. Jinak by kapitalismus a globalizace Čínu rozmetaly na kusy, stejně jako nás. Čínu zachránilo císařství. I my budeme zachráněni díky němu. Ale jen díky našemu Pravoslavnému impériu, kde vládne Král Kristus a Jeho království vládne všemu,“ pokračuje ideolog.

Alexandr Dugin patří k předním stoupencům války na Ukrajině a hlásá ideologii eurasianismu, odloučení od západní kultury a obnovy ruského imperia.

Přečtěte celý článek